Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Kак да изглеждаме с четири килограма по-слаби

03.07.2008


Kак да изглеждаме с четири килограма по-слаби

Мислите ли за себе си като за гуру на модата или по-скоро като за човек, който често прави гафове в това отношение?

Ако се причислявате към последния вид, не сте сами в объркването си какво да носите и какво - не. Много от нас се намират в пълно неведение.

В още по-голяма степен модата се превръща в проблем за тези от нас, които се опитват дискретно да прикрият някакви недостатъци, като например отпуснат корем или набити бедра.

Като цяло повечето от нас знаят, че не трябва да носят дрехи по тялото, когато се опитват да скрият издутите си извивки, но има ли още нещо, което да ни помогне да изглеждаме слаби?

Ако искате да знаете как да изглеждате с четири килограма по-слаби, имаме няколко модни трика, които ще ви помогнат да покажете най-добрите си страни и да прикриете недостатъците си, като изглеждате по-слаби от горе до долу, и то веднага...

В модния свят има безбройни правила като например да не се носи кафяв колан с черни обувки и да не се носи бяло на сватбата на някой друг.

Но дори и ако сте усвоили тези правила, все пак има още много други модни закони, които трябва да следвате, когато се опитвате да отвлечете вниманието от тези излишни четири килограма.

Например може и да се изкушавате да изберете тези широки тениски или хлабави джинси, за да прикриете допълнителната си плът, но модно правило № 643 казва, че обемните дрехи само ви правят да изглеждате по-дебели.

Така че какво може да направи едно момиче? Време е да покажете най-добрите си качества чрез няколко прости модни съвета, които ще ви помогнат да изглеждате по-слаби, без да се налага да се подлагате на диета.

Искате да знаете как да изглеждате по-слаби, и то сега? Просто четете.

Първи съвет

Бъдете себе си!

Най-важното нещо, което трябва да знаете, когато си купувате дрехи, е - не купувайте нещо само защото изглежда добре върху някой друг.

По всяка вероятност другият човек няма вашата форма на тялото и дрехите няма да ви стоят по еднакъв начин.

Ако харесвате дрехи, облечени от някой друг, първо ги премерете и помолете за второ мнение, преди да решите да ги купите.

Искате да ви е удобно в дрехите ви и да изглежда така, сякаш са правени за вас.

Втори съвет

Избирайте горни части от дрехите ви, които ви правят да изглеждате по-добре.

Когато решавате дали да си купите риза, жакет или друга подобна дреха, първото нещо, което трябва да обмислите е дали искате да акцентирате върху някоя част от тялото си от кръста нагоре или искате да прикриете нещо, като например голям гръден кош.

Ако сте жена с голям гръден кош, избягвайте вталените дрехи и цветовете и фигурите, които привличат внимание към гърдите ви.

Помнете, че хоризонталните линии ви карат да изглеждате по-широки, докато вертикалните ви правят оптически по-слаби.

Опитайте V-образно деколте или блуза с обло деколте, които да помогнат да се намали областта на гърдите и да направи така, че горната част от тялото ви да не изглежда толкова обемна.

Освен това блузите с V-образно деколте изглеждат добре, ако имате къс врат и се нуждаете от оптическо издължаване на торса си, докато високите яки са най-добрия избор, ако имате дълъг врат.

Ако имате по-големи ръце в областта от китката до рамото, не носете дрехи с ръкави до горната част на раменете ви, а вместо това се насочете към леко смъкнати ръкави, които ще покрият най-горната част от ръцете ви или към ръкави с дължина три четвърти.

Ако искате големият ви корем да изглежда по-слаб, опитайте с жакет по тялото, който очертава формите ви, създава чист силует и по този начин не изглеждате пълни.

Освен това можете да се насочите към блузи с прихлупване или към тези, които имат рюшове (нагънат плат) в предната част, които да прикрият допълнителния обем на корема.

Също така избягвайте обемни, колосани или блестящи тъкани, защото те карат тялото да изглежда по-пълно.

Трети съвет

Намерете си перфектни панталони.

Има четири основни правила за избора на джинси и панталони, които да ни правят да изглеждаме по-слаби:

  1. Откажете се от джинсите или панталоните с висока талия. Въпреки че може и да направят така, че да изглеждате по-слаби отпред, особено в областта на талията, те само ви правят двойно по-пълни отзад. Вместо това изберете панталони, които стигат до по-долна част от ханша ви, но не чак толкова ниско, че паласките ви да се показват.
  2. Панталоните, които се стесняват в долната част, правят широките бедра да изглеждат още по-широки, тъй като създават триъгълник в посока от горната към долната част от бедрата към краката ви, който акцентира върху средната част от тялото ви.
    Най-добрата кройка за широки бедра е панталони по тялото, които имат леко разширение в задната част, за да балансират бедрата ви и за да създадат дълги, елегантни, вертикални линии.
  3. Никога не носете панталони за дълбока вода (т.е. панталони, които са малко по-къси). Подгъвът на панталона ви трябва да стига до долната част на петата на обувката ви.Много магазини предлагат къси или до глезените дължини за по-дребните жени, средни или обикновени за хората с най-популярни мерки и дълги за най-високите. Но ако имате средна височина и искате панталони или джинси, които да ви правят по-слаби, изберете дългите панталони, за да създадете представа за слаб, дълъг крак.
  4. Ако имате широки бедра, избягвайте диплите. Панталоните с дипли, които са носени от хора с широки бедра, ще бъдат изпънати в областта около бедрата и ще се разширяват по начин, който няма да помогне на човека да изглежда по-добре. През летния сезон панталоните тип Капри са изненадващо подходящи, ако искаме да изглеждаме по-слаби, стига (освен ако не сте много ниски) подгъвът да достига точно под прасеца.

Ако сте достатъчно смели, за да носите бански костюм, имаме интересна новина - не е задължително тъмните бански костюми да правят фигурата да изглежда по-слаба, какъвто е случаят при тъмните дрехи.

Вместо това можете да привлечете вниманието към сивкавите си крайници, като ги направите по-видими и съответно по-малко отиващи ви.

Цветните бански костюми и костюмите в земни тонове отиват добре на тона на кожата и привличат вниманието към тялото като цяло, а не към отделните му части.

Четвърти съвет

Изберете поли, които ви правят да изглеждате по-слаби.

Изборът на подходяща пола е много важен. Основното правило е нивото на подгъва никога да не е до най-широката част от крака ви, която обикновено е прасеца.

Вместо това полите трябва да стигат точно под коляното или под прасеца, което всъщност са най-слабите части от крака ви.Ако изберете набрана пола, най-добре ще бъде, ако дължината е до глезена.

Цепките при полите могат да стоят много добре, когато са поставени на подходящи места. Това създава усещане за въздушност на движението при ходене и прави дрехата удобна за носене.

Но бъдете внимателни с предните или задни цепки, които могат да затруднят движението ви и като цяло не ви помагат да изглеждате по-добре, освен ако  нямате удивителни крака.

Не избирайте плътно прилепващи към тялото поли, които отиват само на супер слаби фигури, защото привличат вниманието към бедрата.

И накрая - ако се опитвате да прикриете големи бедра или широк гръден кош, полите и дрехите с А-силует са най-подходящи за вас, защото прикриват бедрата и балансират горната част от тялото ви, поставяйки акцента върху талията и долната част от краката ви.

Пети съвет

Упражнявайте се, за да постигнете по-добра стойка.

И най-внимателно планираният тоалет няма да ви отива, ако се изгърбвате в лоша стойка.

Чрез изправяне на раменете ви (издърпване назад) и всмукване на пъпа към гръбнака ви (свиване на стомаха) веднага можете да изглеждате с 5 см по-високи и с четири килограма по-слаби.

Създаването на силни коремни мускули е най-добрият начин да можете да стягате стомаха си през целия ден и бягането е просто трик за отслабване и постигане на плосък корем.

Тренирането на устойчивост също е важна част от програмата ви с упражнения и може да помогне за тонизиране на отпуснатите проблеми области, особено на ръцете от китката до рамото.

Ако сте щастливи с размерите, които имате, тогава самоуверено го покажете на другите. Но ако се чувствате отпуснати и старомодно облечени, не можете да разчитате само на хубави дрехи, които да ви помогнат да постигнете добро самочувствие.

Абонирайте се за фитнес, консултирайте се с лекар - специалист по хранене, наемете си личен треньор или просто променете ежедневната си рутина и го направете сами.

Освен всичко ако загубите четири килограма и използвате триковете за това как да изглеждате с четири килограма по-слаби чрез дрехите си, можете да започнете да изглеждате с осем килограма по-слаби само с половината от нужните усилия!

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg