Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за мъже  »  Преглед

Как да се обличате, за да изглеждате по-ниски

08.07.2008


Как да се обличате, за да изглеждате по-ниски

Стремежът да изглеждате по-ниски може да изглежда абсурден за хората, които са ниски, но ако сте високи и слаби, може би търсите начин да намалите впечатлението, че сте дългуч.

Един от най-добрите съвети, които може да ви дадем, е: нека блейзерът ви да ви прилепва като ръкавица.

Ако работите в корпорация, кройката на сакото ви може да увеличи височината ви много по-лесно в сравнение с другите неща.

Прочетете тези съвети, за да започнете да изглеждате малко по-ниски:

Проверете дължината на панталоните си

Никой не иска прекалено къси панталони, но да се виждат чорапите при висок мъж си е просто сигурен гаф. Стремете се между обувките и чорапите ви да няма никакво разстояние - и никога не носете бели чорапи.

Забележка: Нека винаги краят на панталоните ви да бъде върху обувките ви. Панталоните трябва да достигнат до върха на обувките ви и да направят лека гънка.

Нещо за плътно прилепналите дрехи

Не носете тесни панталони и сака. Въпреки че това може би ви изкушава, не го правете, защото не ви подхожда! Ако сте високи и слаби, избягвайте вида на бостанско плашило с прекалено слаби крайници. Не пестете плат и си позволете повече за дрехите, които ще носите.

Просто кажете "не"на плътните и обемисти платове

Голямото количество плат не подхожда на високите мъже. Ако искате да изглеждате по-ниски, насочете се към дрехи, които са съвсем леко по-широки, но със сигурност не избирайте прекалено широки дрехи. Точно както при ниските мъже, широките дрехи ще ви накарат да изглеждате странни.

Използвайте предпочитанието си към райетата

Щом като ги харесвате, може би много тънките райета не са най-добрият избор. Те добавят височина към силуета ви и ако така или иначе сте високи, визуално ще се източите още повече. Вместо това потърсете риза с хоризонтални райета, което ще ви накара да изглеждате малко по-близко до земята.

Забележка: Ако все пак се налага да носите много ситни райета, нека да бъдат почти незабележими в костюма ви. Колкото по-ярки или смели изглеждат те, толкова по-високи изглеждате вие.

Внимавайте с раменете си

Не използвайте големи подплънки за саката си. Когато носите сака, добавящи обем около главата ви, ще накарате главата си да изглежда по-малка и тялото по-голямо. Насочете се към сако с жилетка в по-тъмен цвят и изберете по-дълго сако, за да помогне това на краката ви да изглеждат по-къси. Колкото по-късо е сакото ви, толкова по-дълги ще изглеждат краката ви.

Внимавайте за дълбочината на панталоните си

Търсете панталони с по-ниска талия. Колкото по-дълбоки изглеждат панталоните ви, толкова по-къси ще изглеждат краката ви. Ако искате да изглеждате по-ниски, нека панталоните ви са с обикновено разстояние между чатала и подгъва, а не с подсилено. Ако ги носите с обувки в по-тъмни цветове като например наситено кафяво или черно, ще започнете да изглеждате по-ниски без особено усилие.

И последно, доверете се на шивача си

Дори и ако сте високи, може би имате различни пропорции в сравнение с другите високи мъже. Ако торсът ви е по-къс, а краката ви са по-дълги, ще трябва да носите различни пропорции в сравнение с човек, който има по-дълъг торс и по-къси крака. Доверете се на професионалния шивач, който да ви препоръча най-подходящата за вас дреха.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg