Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Започна Седмицата на висшата мода в Рим

03.02.2009


Започна Седмицата на висшата мода в Рим

Римската седмица на висшата мода "Алта Рома - алта мода" започна с представяне на колекцията на италианския моделиер Фаусто Сарли, вдъхновена от красотата на северноафриканските градове и от пясъка в пустинята.

Дизайнерът е посветил топ тоалета в колекцията си на съпругата на американския президент Барак Обама - Мишел. Роклята "Светлина в пустинята" е с цветовете на залеза и е украсена с 300 кристала "Сваровски". На подиума с нея дефилира известната канадска манекенка от сомалийски произход Ясмин Уарсем.

Сарли признава, че в създаването на тоалета е бил вдъхновен от първата дама на САЩ Мишел Обама. Общо по време на седмицата на висшата мода "Алта Рома - алта мода", която ще продължи до 3 февруари, ще бъдат представени колекциите на над 20 известни италиански и чужди дизайнери.

С особен интерес се очакват моделите на Тони Уорд. Новост в седмицата на висшата мода е историческият декор - от ултрамодерния "Аудиториум" сега тя се е прехвърлила в комплекса "Санто Спирито ин Сасия" с 1300-годишна история.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg