Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Запознайте се с родния участничк в Best Model Of The World Благовест Анев

16.11.2009


Запознайте се с родния участничк в Best Model Of The World Благовест Анев

Благовест Анев беше избран да представи България на световния конкурс Best Model Of The World.

Той заедно с останалите 3-ма български претендента ще дефилира на финалите на 11 декември 2009 г, в зала 3 на НДК, София

Той е на 26 години от град София, зодия Лъв. Модел e в агенция ES Line Models, а също така е редактор в онлай медията AutoDrum.com.

Благовест е спортна натура – поддържа се с фитнес от 2004 година и както сам споделя "Ще го спра като умра". Също така той се занимава и с ейрсофт (военна симулация, която е подобна на пейнтбола, но на друг принцип).

Той е горд с професиналнте си успехи в конкурси - Лице на "Picasso" по време на конкурса "М-р България 2005" и 2-ро място на "Мистър Менхънт за 2005".

 

***

Как реши да участваш в кастинга на Best Model Of The World?

Предишната вечер ми се обадиха от агенцията (ES Line Models) и ми казаха за него. И както е казал Цезар "Veni, vidi, vici" (Дойдох, видях, победих).

С какво според теб впечатли най-много журито, че да те прати на финала на конкурса?

С тялото си, опита си на модния подиум и чувството си за хумор.

Как се подготвяш за финала на конкурса. Нещо по-специално?

Промених изцяло тренировъчната си програма, диетата ми стана още по-драконовска, започнах да гледам конкурса от предишните години и да анализирам поведението на моделите, и това, как то се оценява от журито.

За да спечелиш би...

Бих преглътнал изключителни лишения в случай, че си заслужава, но не бих жертвал някои свои фундаментални човешки ценности и разбирания за живота.

Стриктно ли следваш модните тенденции или имаш собствен стил? Какъв е той?

Определено не съм почитател на модните тенденции. Моят стил се изразява в това да изглеждам добре, независимо дали става въпрос за спортната площадка или модния подиум. По принцип съм привърженик на спортно-елегантните дрехи и нищо свързано с всяка форма на модерния в днешно време кич.

Какви са твоите трикове за перфектна фигура?

Първо на първо тренировката. Включвайки времето в казармата, защото там режима ни беше повече от впечатляващ всеки ден, от седем години активно се занимавам с фитнес, като за този период от време, имам само 4 пропуснати тренировки. Другото е културата на ядене – ограничавам се да пия газирано, предпочитам меда, пред шоколада, предпочитам пилешко, пред свинско месо, ям стриктно четири пъти на ден, като се опитвам да поддържам 4-часова разлика между храненията, задължително имам поне една салата или няколко плода в менюто за деня и т.н.

Кой е любимият ти дизайнер?

Специално нямам любим дизайнер, но особено впечатление са ми правили дрехите на Парушев, Агресия, Calvin Klein и Cerutti.

Твоите малки страсти са...

Лъжица хубав селски мед преди лягане, тренировката за деня, късото италианско студено кафе сутрин.

Не излизаш навън без...

Портфейл, телефон, ключове, дъвки "Orbit" и без да съм си лъснал обувките.

Кое е най-екстремното ти преживяване?

Ами те са две и интересното е, че се случиха в рамките на по-малко от час. Военното ми наборно обучение премина в 68-а бригада "Специални сили", където физическата, стрелковата и тактическата подготовка бяха на изключително високо ниво. При едно учение, в един момент за малко щях да бъда прегазен от камион, а в следващия до мен гръмна учебна граната.

Светът на модата може да бъде доста лицемерен. Имаш ли истински приятели в модната гилдия?

Ами спокойно и твърдо мога да заявя "ДА". Познавам не един или двама човека, който са запазили истинското си АЗ, въпреки влиянието на модата върху тях.

Какво правиш, когато имаш нужда да останеш сам/а? Как релаксираш най-пълноценно?

Влизам в фитнес залата, отварям книга на любим писател или си пускам филм.

Какво мислиш за Facebook?

Приятно средство за поддържане на връзка с приятели и лесен начин да направиш сивия си работен ден малко по-цветен, и весел.

В кое телевизионно риалити предаване би участвал и защо?

Страх, Сървайвър – защото в тях човек трябва да покаже интелект, атлетични възможности, адаптивност и най-вече, в някои случаи, превъзмогване на страховете си.

Влюбен ли си в момента?

Не, но бях преди време. Преди около 15 месеца прекъснах връзка от 2 години и половина, а преди 10 месеца разбрах, че вече нищо не мога да направя да я възстановя... и тогава спрях цигарите. Сметнах, че поне като съм загубил нещо голямо, то поне да спечеля нещо близо до това. Пуших до тогава 12 години и това бе доста трудно да ги спра отведнъж. Истински пожелавам на всеки да изпита това прекрасно чувство, наречено Любов.

Конкурсът Best Model Of The World за теб е...

ШАНС.

Стискаме палци на Благовест Анев!

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg