Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Непокорност в косите, блясък в мечтите

14.03.2010


Непокорност в косите, блясък в мечтите

Има много различни стилове коса, много различни идеи, както и много различни лица. Къдравите коси на жените и техните форми на косата винаги са приветствани от векове  в области като изкуството, музиката и модата. Определено с букли е много по-добре, отчитат родните коафьори. Това е най-модерната прическа за зимния сезон и все повече звезди разчитат на къдриците.

Още в далечните времена на Цезар, жените са обожавали къдриците и вдигнатите коси тип руло. Опитайте се да намерите снимка Възраждане, където жената да не е с къдрава коса. През 19-ти и началото на 20 век, се наблюдават тенденции в прическите при момичета , които придават сладко-енергичен вид.
Късият стил къдрава коса може да изглежда красиво, но тя не отива на всеки. И причината е във формата на лицето.
По отношение на абстрактното възприемане на красотата, овалните лица са считани за идеални и балансирани. Това са лица, които изглеждат много добре с къса коса.  Вие не може да промените формата, но можете, ако имате повече пари да се спрете на правилната прическа като най - добро решение.  Повечето хора ще предпочетат да разкрасяват лицето, което имат. Не пренебрегвайте косата - тя е повече от прост аксесоар на жената и е от основно значение за нейната външност.   Ако бузите ви са твърде широки, косата може да омекотява линията им.  Твърде тясна брадичка ? Може визуално да я разширите, използвайки вашата коса.

Преминавайки от дълга към къс стил къдрава коса това означава да премахнете цялата гъвкавост, която дългите и средните коси ви предоставят. Ще трябва да разчитате единствено на чара на вашето лице. Няма къде да се скрият недостатъците, ако вие сте с къса подстрижка и тя не ви задоволява. Всичко, което може да направите, е да изчакате, докато косата ви порасте обратно.  Ако стилът къса къдрава коса ви отива, тя неизбежно привлича вниманието. Грабва погледа. Кръвното налягане се повишава и вие ще се влюбите в него! 
Късата къдрава коса е секси и стои сладко. 
Но тя трябва да отговаря на вашите черти на лицето. Докато разглеждате снимки на този стил къдрава коса този на страниците на някое списание за прически, не забравяйте да погледнете във формите на лицето на моделите.   Жените с къдрава коса вече са считани за чувствено диви, недисциплинирани, извън от контрол. Носенето на къса прическа може да ви придаде вид на по-уверени и добър тип момиче- тип  секси домакиня от 20те години.

 Нека не пренебрегваме и дългите къдрави кичури. Много от жените мечтаят за медно-червените къдрици на актрисата Никол Кидман във филма "Dead Calm".  Стилистът Lyndell Mansfield прекарва рекордно дълго време-седмици в оформяне, подстригване и боядисване на носените перуки по време на модните дефилета през Jasmine Di Milo Spring 2009. Той споделя, че е вдъхновен от красивите къдрици на актрисата Сюзън Сарандън във филма "Вещиците от Истуик". Какво по-очарователно от огнена начупена коса.   

Къдравата коса  е сигнал за увереност и придава секси излъчване. Има хиляди съвета за красота при моделите- информацията е навсякъде-телевизионни предавания, модни списания, курсове, интернет-сайтове, но най-верният съвет как да бъдем обаятелни, е да експериментираме. Защо не с къдрици или сладко подстригана коса тип 20те-30те години? Прическа на непокорна бунтарка или непослушна домакиня - изборът е ваш! 

Смилена Митова - Автор и Редактор на статията
Редактор "Новини"
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg