Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Англичаните шият на ишлеме в Италия

04.08.2008


Англичаните шият на ишлеме в Италия

Подобно на италианските производители на мода, които шият на ишлеме в Източна Европа, все повече английски фирми произвеждат част от продуктите си на Апенините, съобщи вестник "Република".

Ако днес фирми като Versace, Armani и Gucci шият част от дрехите си в Далечния Изток, то английски марки като Burberry, Aquascutum, Paul Smith, Pringle са избрали като място на производството си Италия. Много от британските марки са решили да преместят в Италия част от производството си от Азия.

Според "Република" изборът на тези марки е обоснован най-вече заради порасналата чувствителност в етичен аспект на британските потребители и на Запада като цяло. Непрекъснатите разкрития за случаи на експлоатиране на детски труд и за нечовешките условия на работа в Далечния Изток са причина за решението на британските групировки от сферата на модата. В противен случай много от тях рискуват да загубят голяма част от клиентелата си, затова и изборът да напуснат Тайланд и Китай.

Италия предлага производствени цени, които са по-ниски с една трета от средните във Великобритания. Освен всичко това, етикетът Made in Italy върху дадена дреха е гаранция за качество, което много често е по-високо от това, което гарантира етикетът Made in Great Britain.

Днес марката Paul Smith например произвежда 42 на сто от продукцията си в италиански фабрики. prontosofia.com

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg