Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Списание Вог обяви луничките за красиви и сексапилни

07.08.2008


Списание Вог обяви луничките за красиви и сексапилни

Списание "Вог", признато за библията на модния свят, обяви в новия си брой, че луничките са красиви и много сексапилни, съобщи в. "Сън". Звездите преди се стараеха да крият луничките си, но сега предпочитат да ги показват.

Линдзи Лоън, Сиена Милър, Дженифър Анистън, Лили Коул щастливо демонстрират естествена луничава красота. Господата също възхваляват луничките. "Луничките трябва да бъдат приемани, докосвани, целувани - каза редакторът от сп. GQ Алекс Билмс за септемврийския брой на "Вог".

"Луничките, повече от всичко друго, са провокативни: виждайки, че част от кожата е покрита с тях, не мога да не се запитам как изглежда останалата. Ако лицето е луничаво, какъв е гърбът, коремът, бедрата". Сексапилът е едната страна на луничките.

Има и друга - здравна. Съществуват две вида лунички - обикновени и такива, причинени от слънчево изгаряне. Обикновените лунички са малки и кръгли. Те се предизвикват от неравномерно отлагане на меланин на някои места по кожата.

Срещат се повече при хората със светла кожа, особено при рижите. Често се предават по наследство. Странно е, но с годините избледняват. Луничките след слънчево изгаряне са по-големи и неправилни по-размер. Дерматолозите обаче са загрижени, че модата на луничките може да направи някои хора по-небрежни в предпазването на кожата си.

Луничките са признак за увреждане на епидермиса от слънцето. Важно е кожата цялата година да се маже със слънцезащитен крем с фактор поне 30, защото уврежданията остават за цял живот. Ако човек има лунички по рождение, увеличаването им от слънцето не е тревожен признак. Ако след престой на открито се появи неравна пигментация, по-разумно е веднага да се посети лекар

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg