Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Карл Лагерфелд става на 70 години

10.09.2008


Карл Лагерфелд става на 70 години

Известният дизайнер Карл Лагерфелд днес става на 70 години, предаде ДПА. Тъмните очила, черните костюми и бялата конска опашка на топдизайнера отдавна са го превърнали в икона на модата, стила и ексцентричността.

Неизменният му външен вид почти прилича на маска, която никога не се сваля. Според официалната версия Лагерфелд е роден през 1938 г. и днес става на 70. Според някои слухове обаче той става на 75. Говори се, че той е сменил втората тройка в годината на раждането си - 1933 - с осмица. "Истината е някъде по средата" - наскоро каза той пред ДПА.

Преди време германски таблоид публикува кръщелното на Лагерфелд от 1933 г. Несменяемият главен дизайнер на модна къща "Шанел" от 1983 г. е роден в Хамбург. Баща му е милионер - търговец на кондензирано мляко, а майка му е цигуларка.

Лагерфелд израства в провинцията в Северна Германия и е бил относително защитен от разрухата на Втората световна война. Лагерфелд не обича рождените дни, не обича да гледа назад и любимото му място е там, където се намира в момента. Той живее в Париж от 14-годишен.

Само две години по-късно му е присъдена голяма награда за дизайн на палто. Кариерата си започва като асистент на дизйнера Пиер Балмен. Оттогава почти половин век Лагерфелд дирижира световната мода. Той се превръща в звезда от световна величина, когато преустройва "Шанел" в началото на 80-те години.

През 90-те избира Клаудия Шифер за новото лице на "Шанел" и моделът скоро става муза на гуруто на модата. Лагерфелд твърди, че прекарва на бюрото си по 20 часа дневно. Оттам той не само ръководи световните модни марки, но се е впуснал и в различни странични дейности.

Изявава се като моден фотограф, който е издал 13 книги и фотоалбуми, като модел за ефекта на диетата 3D, която през 2002 г. му помогна да свали 42 кг, а напоследък и като дизайнер на детски играчки, когато създаде плюшено мече, приличащо на него.

Разностранният дизайнер, който има различни идиосинкразии като страст към ръкавиците с един пръст и навик да носи до 26 пръстена едновременно, неотдавна обяви, че скоро ще разкрие тайната за възрастта си в своята автобиография.

Нищо не се знае обаче кога ще бъде издадена тя. Очевидно Карл Лагерфелд ще остане загадка дотогава, докогато сам пожелае - заключава ДПА.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg