Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

АЗ съм ПРЕД ТЕБ - виж ме и застани ПРЕД МЕН !

09.10.2008


АЗ съм ПРЕД ТЕБ - виж ме и застани ПРЕД МЕН !

Във време , когато все повече губим комуникацияние сме разделени на две -
хората, които всички познават и хората, от които никой не се интересува -
медийни лица и лицата, които срещаме по улиците.
Кой може да намери пресечната точка , ако не ТИ -
човекът с фотокамера !
ЩЕ ИМАШ възможност да ги поставиш в обстоятелствата , които ТИ пожелаеш,
ще покажеш от тях това, което видиш ТИ - по ТВОЯ уникален начин .

Започва фото - пленерът - Пред мен .
Включи се - с пълна свобода на фантазия и действие.
За да покажеш човека - днес, тук или във времето и пространството -
решаваш само ТИ!
- с фотосесии на няколко локации, които ще те провокират,
включително в реална среда.

НАЦИОНАЛЕН ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР - ПРЕД МЕН 2008 се проведе в региона на град Тетевен от 27.09 - 3.10 2008 г. Организатор на пленера е фотографско сдружение "БОДИГРАФИЯ - БЪЛГАРИЯ" и студио за визуални проекти "CREATIVE HALL".
Събитието се проведе под патронажа на кмета на
Община Тетевен г-н Николай Павлов.

ПРЕД МЕН е събитие създадено от фотографи, за фотографи.

В НАЦИОНАЛЕН ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР - ПРЕД МЕН взеха участие 15 български фотографи, които бяха специално селектирани от организаторите на събитието. Те имаха удоволствието да си партнират и работят с известни български актьори, хора от културният живот на страната, както и с прекрасните модели на EXPOSE Models.

Всяка година НАЦИОНАЛЕН ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР - ПРЕД МЕН, ще дава възможност за изява и ще подпомага млад български автор занимаващ се с фотография, в първото издание на пленера честта се падна на Иван Манчев, един наистина интересен млад автор, който определено има бъдеще.


Организаторите на събитието учередяват ежегодна почетна награда - НАЦИОНАЛЕН ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР - ПРЕД МЕН, която ще се връчва на личности и организации с принос в развитието и популяризирането на фотографското изкуство в България, отличието ще бъде връчено в навечерието на официалната изложба на събитието.
Автор на пластиката е скулптура Любомир Лазаров
http://lazarov-art.com/ .

Фотографите взели участие в първото издание на НАЦИОНАЛЕН ФОТОГРАФСКИ ПЛЕНЕР – ПРЕД МЕН:

Автори поканени за участие:
- Евгения Максимова
- Емил Бузатов
- Йозеф Зидаров
- Ивомир Пешев
- Николай Желязков

Автори избрани за участие:
- Маргарита Бреннер-Григорова
- Андрей Рашев
- Милен Леземан
- Ивайло Петров
- Любомир Борисов
- Пламен Михайлов
- Павел Баджаков
- Десислава Генкова
- Венета Захариева
- Иван Манчев

Модели поканени за участие:
- Параскева Джукелова – актриса
- Джоко Росич – актьор
- Бойка Велкова – актриса
- Александра Сърчаджиева – актриса
- Диана Великова – EXPOSE
- Любен Кънев – актьор
- Чочо – Отряд 13
- Rassim – художник
- Гергана Желязкова – EXPOSE
- Цветелина Кръстева – EXPOSE
- Елена Фроликова – EXPOSE
- Стойка Русева

Бих желал да вмъкна няколко реда след основната информация на организаторите, защото личното ми мнение, било то и предубедено, ще ви въведе в прекрасната атмосфера на това фотографско събитие, което се превърна в една нестихваща позитивна емоция и много уловени, много откраднати мигове.

Имахме шанса да се докоснем до т.нар. звездни актьори и личности в България, които доказаха колко земни и близки до нас могат да са. Предвид началното страхопочитание от колоса на българското кино – Джоко Росич и прекрасната Параскева Джукелова, ледовете бяха разчупени за минути, а снимките започваха буквално без предизвестие, без подредба, импровизирани и живи, истински до там, че да ти настръхне косата.

Философията и духът на това социално общуване, наречено фотография, направи така щото още първите снимачни идеи да се превъплътят в часове от безкрайни усмивки и брилянтно заснети кадри, в които красивите модели на EXPOSE Models бяха не само участници, но и режисьори. Почти безкрайните като варианти локации дадоха възможността на нас-фотографите, да покажем идеите, позициите, мнението си за насоката на това социализиране на звезди-незвезди, което всъщност се оказва една голяма медийна атака, формираща идеята, че ТЕ не са като НАС.

Уви, ще разочаровам всички негативно настроени по темата хора, но „звездите” споделяха, участвуваха, смееха се, плачеха, тъгуваха и прегъщаха, помагаха на нас-фотографите да пречупим тези невидими бариери, закотвени в човешката психика. Помогнаха ни да да протегнем ръце и да се докоснем, за да видим, че няма нищо по-голямо от любовта и споделянето. Фотографиите ни са наситени с тези емоции, подарени мигове, с които да ви покажем колко красив е светът наистина, колко е лесно да погледнеш някого в очите, независимо от пола, цвета на кожата му, религиозните му пренадлежности, земята от която идва... да застанеш ПРЕД НЕГО, да застанеш ПРЕД МЕН.

Искам лично да благодаря на всички колеги, модели, организатори на събитието за споделеното време, за помощта, за усмивките, без които, нищо от това нямаше да е същото...

Павел Баджаков  - topmodel © 2008

Снимки от събитието можете да видите тук.

 

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg