Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Продават портрет на Кейт Мос, нарисуван с червило

26.09.2008


Продават портрет на Кейт Мос, нарисуван с червило

Автопортрет на супермодела Кейт Мос, нарисуван с червило за устни, ще бъде предложен за продажба на търг в събота в Лондон заедно с автопортрет на бившия й приятел Пийт Дохърти, подписан със собствената му кръв, съобщиха Франс прес и в. "Дейли телеграф".

Търгът е организиран от аукционна къща "Лайън енд Търнбъл". Очаква се за автопортрета на Мос да бъдат платени между 30 000 и 40 000 британски лири. Картината е нарисувана по времето, когато Мос поддържаше връзка с Дохърти.

Автопортретът не е подписан, но носи отпечатък от устните на Мос и следи от кръвта на Дохърти. Върху платното е написано: "Кой се нуждае от кръв, когато разполага с червило за устни". Певецът от групата "Бейбишембълс" първоначално бил собственик на картината и я продал на анонимен купувач.

Той решил да я предложи за продажба на търга, организиран от "Лайън енд Търнбъл". Очаква се за автопортрета на Пийт Дохърти, подписан със собствената му кръв, да бъдат платени между 8000 и 10 000 лири.

Голо тяло на Кейт Мос в естествени размери, нарисувано от британския художник Лусиан Фройд, бе продадено за близо 4 милиона лири на търг през 2005 г., припомня агенцията. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg