Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Кeлвин Клайн: Успехът на борсата диктува триумфа в модата

26.09.2008


Кeлвин Клайн: Успехът на борсата диктува триумфа в модата

Американският дизайнер Кeлвин Клайн, който наскоро отбеляза 40 години от създаването на своята марка, счита, че модните среди много са се променили от началото на неговата кариера, защото сега не може да се прави сериозно мода, без да си част от компания, която участва на борсата.

Модната индустрия вече се "основава на изследването на пазарите, структурата на компанията. Вече не може и да става дума за млади дизайнери с идеи, които изникват от нищото. Това е огромна промяна", заяви Клайн на конференция с участието на студенти от Американския университет в Париж.

"Когато започвах Уолстрийт не вземаше модата на сериозно. Те смятаха, че тук имат място само интуицията, капризите, смяната на сезоните", каза още дизайнерът. Според него сега трудно се пробива на модния пазар, ако не си част от компания, която играе на борсата.

Той обаче признава, че "винаги ще има място за дебютанти". "Именно това е прекрасното в модата. Мога да започна днес със същото количество пари, с които започнах през 1968 г. Зная, че бих могъл", подчерта Клайн. "Да се работи в модните среди е "тежко" и изисква пълно отдаване, посочи той. "Няма лесен начин да го направиш", допълни дизайнерът.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg