Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Съвети за декориране и носене на джапанки

05.07.2008


Съвети за декориране и носене на джапанки

Изглежда е ясно, че джапанките вече не са само дневни обувки, които носим на плажа. Днес вече можете да видите крака, украсени с джапанки, на най-различни събития, в това число и на такива, които изискват официално облекло /според дрес кода - черна вратовръзка/.

Тези небрежни, удобни обувки, които едва се задържат на крака са изминали път от плажа до заседателната зала, както и до всяко едно място, което се намира между тях.

Наричат ги също така тонгс /заради закрепването с две каишки/ или слипърс /пантофи/ и са се превърнали в моден продукт, който се предлага в най-разнообразни форми, цветове и размери.

Ако не можете да намерите перфектния чифт, който да подхожда на любимата ви дреха, купете някакъв класически тип джапанки и ги украсете сами, за да покажете чрез тях наистина уникалния си личен стил. 

Джапанките като гаф?

В наши дни джапанките могат да бъдат намерени във всякакви цветове и стилове, за да подхождат на гардероба ви. Това обаче не означава, че само защото могат да се използват при всяка ситуация трябва да ги носите през цялото време и навсякъде.

Всъщност женският отбор по лакрос на Северозападния университет предизвика доста голямо объркване, след като състезателките се появиха обути в джапанки на среща с президента Буш през 2005 г.

USA Today окачестви инцидента като "паника с джапанки", а хората от страната бяха неприятно изненадани от избора на обувки на младите жени.

Една от майките на състезателка каза, че е "умряла от срам" заради този избор и много други родители също изказаха негативното си мнение.

Така че след като джапанките да не са най-подходящите обувки за появяване в Белия дом, има ли и други случаи, при които трябва да оставите любимите си обувки вкъщи? Отговорът е "да", особено когато става въпрос за работното ви място.

Повечето експерти по дрес код са съгласни, че носенете на джапанки по време на работа показва липса на професионализъм.

Според едно изследване на theladders.com появяването на работа с джапанки е един от най-често срещаните модни гафове в наше време - вторият е носенето на прозрачни дрехи. Според много работодатели джапанките са част от плажното облекло, без значение колко скъпи или украсени са.

Повечето компании също така имат приет дрес код, който забранява носенето на плажно облекло в службата.

Най-малкото това, че носите джапанки, говори на работодателя ви, че сте прекалено големи непукисти, за да бъдете взети насериозно и може да попречи на шансовете ви за повишение.

Поуката от историята е да оставите джапанките си вкъщи през периода от понеделник до петък.

Друг мотив срещу прекалено честото носене на джапанки през лятото е изказан от много лекари от различни части на света. Основното притеснение на лекарите е, че женските джапанки не подкрепят крака от страни или отдолу и водят до това, че трябва да присвиваме леко пръстите на краката си, когато ходим, за да не ги загубим.

В процеса на времето това може да доведе до появата на различни проблеми като например болка в ставите или изкълчен глезен. Най-добрият съвет е да носим джапанки само на плажа и да избираме друг тип обувки, когато ще трябва да ходим по-дълго или да се занимаваме с някакъв друг вид дейност.

Изключение от това правило е съвсем новия вид FitFlop, който е създаден специално за фитнес. Обувките предлагат леко дестабилизиране в петите, което кара мускулите да работят извънредно, за да задържат краката стабилни по време на движение - подобно на използването на балансиращи дъски за по-добри резултати от фитнес упражненията.

Стилове при женските джапанки 

Като изключим офиса, няма граници за носенето на джапанки, когато искате да се забавлявате или да се издокарате.

Най-ценното качество на този тип обувки е това, че можете да намерите подходящ чифт за всеки случай, като при това цената варира в много широки граници.

Част от най-популярните женски джапански са хавайските, които се продават буквално за няколко долара чифта - освен ако не изберете модел с изкуствен диамант между пръстите, което значително повишава цената.

Ако търсите повече шик, за да покажете перфектния си педикюр, изберете модели като тези на Долче и Габана или на Прада - при тях джапанките са с етикетче, показващо доста солена цена и името на дизайнера, за което другите хора да ви завиждат.

Ако търсите класически модел в цвят, който да отива на всички дрехи в гардероба ви, на места като Гап и Олд Нейви можете да намерите много богат избор за всеки възможен вкус.

Персонализирани джапанки

Хората, които предпочитат да носят уникални джапанки, ще бъдат щастливи да разберат, че има начини да персонализират своите джапанки, като използват основен модел, купен от магазина.

Идеите за декорирането им са ограничени само от въображението и личния ви стил и могат да бъдат хоби за забавление, а също и начин на модна изява.

Можете да намерите евтини джапанки в магазините за намалени стоки или на щандовете с промоции в универсалния магазин и да ги украсите. Дрънкулки и панделки могат да се купят във всеки магазин за приложни изкуства или пък можете да използвате остатъци от неща, които имате вкъщи.

Няма да ви е необходимо голямо количество материал, за да декорирате джапанките си, така че идеята е икономична, стилна и забавна!

Ето някои материали, които можете да използвате за украсата:

- Изкуствени скъпоценни камъни

- Пера във всякакъв цвят за забавен и фънки стил Копчета или пискюли във всякакви форми и размери

- Нанизи перли за елегантност

- Копринени цветя за придаване на летен вид.

За прикрепване на избраната от вас украса препоръчваме използването или на бяло лепило, или такова, което е с дълготраен ефект като например Е-6000.

Залепете украсата според вкуса си и оставете лепилото да престои една нощ, за да бъде по-трайно.Това ще намали рисковете от загубване на коприненото цвете докато отивате на партито край басейна.

Друг начин да направите по-стилни едни класически джапанки е да извадите иглите си за плетене и най-обемистата прежда, наподобяваща пухкава животинска кожа, която можете да намерите и да обвиете с плетивото ивиците на джапанките, докато се покрият напълно с пухкава прежда.

В момента има голям избор от такъв вид прежда и е много лесно да я изплетете така, че да покрива напълно горната част на джапанките.

Можете да изберете преждата така, че да отива на специфичния стил джапанки, за да им придадете завършен вид и в същото време да я усещате мека и бухнала между пръстите си - например защо не червена в чест на Четвърти юли?

Изплетете всички джапанки в любимите си цветове и краката ви ще изглеждат много стилни през цялото лято!

Джапанките са лятна стока, която ще се продава дълго - или поне изглежда така. Ако мислите ви са насочени към летните дни и топлите нощи, защо не започнете с колекция от джапанки, които ще придадат на тези топли месеци много моден стил?  

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg