Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Блясъкът на кристалите Swarovski

25.11.2008


Блясъкът на кристалите Swarovski

Едновременно със скъпоценните камъни, от много години състоятелните хора по целия свят носят бижута с марка Swarovski. Това наистина са уникални кристали от екстра класа, които не отстъпват на истинските скъпоценни камъни.

Бижута и тоалети, инкрустирани с кристалите на Swarovski са носили такива знаменити дами като Марлен Дитрих, Мерилин Монро, Тина Търнър.Кристалите Swarovski са цяла епоха в историята на световната мода. Неин основоположник е Даниел Сваровски.

Неговата компания е възникнала през втората половина на 19 век, когато той като млад специалист по производство на стъкло в Бохемия, напуска страната си и се заселва в Париж. Славата идва при него след като за първи път в света той изобретява електрически шлифован стан и започва да го използва да обработването на кристала по начин, така че да имитира диамантите.

Поръчките от Париж и Санкт Петербург буквално се посипват като рогът на изобилието. Модата реагира мигновено. Бижутерията престава да бъде проява на лош вкус дори в кралските дворове на Европа.Търсенето на тези кристални камъни днес е огромно.

Продукцията на Swarovski се отличава с разнообразието си от цветове, форми и размери. Прилагат се и такива ефекти, които засилват блясъка и променят възприятието на цвета на кристалите. Днес компанията произвежда украшения за всеки вкус - повече от сто хиляди различни оттенъци и форми.

Цената на някои изделия от страса (имитацията на скъпоценни камъни) са съпоставими с цената на истинските диаманти. В света има много производители на страс например Чехия, Турция, Китай, Корея, Русия, но истинска приказна игра със светлината ни подаряват само кристалите на Swarovski.

Знаменитите кристали имат и други вълшебни свойства. Специалисти по Фън Шуй твърдят, че кристалите задържат в дома добрата енергия Ци. Едновременно с кристалите Swarovski, в дома влиза и късметът, а съдбата на неговите обитатели се променя в по-добра посока.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg