Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Синьото на власт в зимния гардероб

27.11.2008


Синьото на власт в зимния гардероб

Синя вълна ще залее дамските гардероби през тази зима, отсякоха италианските експерти по стил. От морско и нощно синьо до небесно синьо и тюркоазено ще доминират в облеклото и аксесоарите на всички жени, които следват модните тенденции.

Според стилистите в Италия синьото е най-шикозният цвят на сезона. Това е перфектният цвят и за деня, и за вечерта, и за формално, и за коктейлно облекло. Морският цвят господства в зимните колекции облекло, които предлагат в Италия Armani, Lanvin, Versace, Ferretti. В синьо са оцветени от плътните до феерично леките платове на дрехите.

"Това е цветът на паметта, смесица между натуралното и изисканата елегантност", казва дизайнерката на висша мода Алберта Ферети пред вестник "Стампа".

I feel blue, казват англичаните, когато са депресирани. Според италианските експерти по мода този израз е идеалната снимка на съвременната реалност.

Ако черният цвят доминира в сферата на лукса и завладява постепенно дори козметиката, синият цвят пък си пробива все повече път сред масовите потребители, тъй като "всява" по-малко страх. И двата цвята имат това преимущество, че служат като прекрасен фон за другите цветове, но синьото въплъщава в себе си и надеждата, твърди Валентина Вентрели, която завежда Future Concept Lab в института за модни тенденции "Франческо Мораче". prontosofia.com

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg