Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Джордан Дън e манекенка на годината

27.11.2008


Джордан Дън e манекенка на годината

18-годишната Джордан Дън беше избрана за манекенка на годината на тържествена церемония за обявяването на Британските награди за мода в центъра на Лондон, съобщи в. "Индипендънт". Дън, която в света на модата е известна като "новата Кейт Мос", бе забелязана през 2006 г., когато на кориците на модните списания или в модните дефилета имаше малко чернокожи модели.

Днес манекенката следва смело по стъпките на колежката си Наоми Кембъл и краси кориците на списанията за мода Pop, i-D, английското "Вог" и броя на италианското издание на "Вог", посветен на цветнокожи манекени. Дън е първият цветнокож модел, появил се в дефиле за "Прада" от 10 години.

Титлата дизайнер на годината спечели 35-годишната Луела Бартли, която миналата година бе победена от Стела Маккартни. Художественият директор на "Бърбъри" Кристофър Бейли за втора поредна година спечели наградата дизайнер на мъжки облекла на годината.

Дизайнерът на обувки Никълъс Къркууд спечели новоучредената награда за изгряващ талант в дизайна на аксесоари, докато Луиз Голдин грабна същата награда в категорията за конфекция. Матю Уилямсън спечели отличието за най-добър дизайнер на червения килим. Наградата за изключителни постижения в модния дизайн бе присъдена на създателя на шапки Стивън Джоунс.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg