Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Екстравагантност в мъжката колекция на Уестууд

21.01.2009


Екстравагантност в мъжката колекция на Уестууд

Вивиан Уестууд, модните къщи "Прада" и "Джанфранко Фере" представиха колекциите прет-а-порте за мъже за зимата 2009-2010 г. в Милано, съобщи Франс прес.

Кралицата на пънк тенденциите в модата Вивиан Уестууд показа по-странни от всякога облекла. Един манекен носеше шотландска поличка, сако на цветя и кошница в ръка, а друг - плетена туника и лопата на рамо. Трети пък бе облечен с голяма престилка в комбинация с наколенници.

Колекцията на 67-годишната Уестууд включва също градинарска престилка, която на гърба е отворена и под нея се вижда носеното от манекена бельо.

В колекцията на Миуча Прада правят впечатление обувките и ризите, украсени с капси и носени в комбинация с костюми в антрацитен цвят. Палтата са дълги и нямат яки, нито ревери. Под тях манекените носят сака, тениски, ризи с червеникава украса.

С голям интерес се очакваше представянето на първата колекция на младите и талантливи дизайнери Томазо Акуилано и Роберто Римонди за марката "Джанфранко Фере". Двамата очевидно са се постарали да запазят елегантния стил в колекциите на прочутата модна къща. Саката са с леко повдигнати рамене, използвани са нови материи - неопрен, както и тафта. Някои ризи са украсени с жабо, плетените дрехи са направени на ръка. Някои вратовръзки и дори колани са украсени със сребърна нишка.

В колекцията на Салваторе Ферагамо жилетки и къси сака са носени на голо, а в тази на модна коща "Ботега Венета" преобладават кожените сака и палта, които следват движенията на тялото. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg