Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Армани заложи на дрехи от кадифе за мъжете

23.01.2009


Армани заложи на дрехи от кадифе за мъжете

Акцентът в последния ден от четиридневното представяне на колекциите прет-а-порте за мъже за зимата 2009-2010 г. в Милано бе дефилето на Джорджо Армани, съобщи Франс прес. Дизайнерът носеше значка с лика на Барак Обама по повод встъпването му в длъжност като президент на САЩ.

В колекцията на Армани преобладават дрехите от кадифе в светли тонове, в кафяво или черно. Саката са вталени и са носени в комбинация с широки панталони. Колекцията включва също копринени ризи, жилетки с украса от кожа по краищата, дълги шалове.

Колкото до лейбъла DSquared, костюмите, проектирани от канадските дизайнери, братята близнаци Дийн и Дан Кейтън, са носени с папийонки. Представени бяха джинсови сака и смокинги. Някои манекени носят бели ризи, тиранти и каскети на главите си. Колекцията включва сащо къси жилетки, сиви памучни суичери и двуцветни лачени обувки.

В колекцията на Доменико Долче и Стефано Габана костюмите и ризите са украсени с щампи с формата на листа, медали и помпони, които сякаш са нарисувани на ръка. Астраганена кожа е комбинирана с плетени дрехи.

Представени бяха също палта с яки от астраганена кожа, докато велурът сякаш напомня тапицерия с репродукции на картини от ренесансови художници. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg