Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Армани: Мъже, не следвайте женски съвети в модата

22.01.2009


Армани: Мъже, не следвайте женски съвети в модата

Италианският дизайнер Джорджо Армани призова мъжете да не следват женски съвети в модата. "Мъже, не се обличайте така, както биха искали приятелките или жените ви, които не рaзбират нищо от мъжка мода. Избирайте сами и бъдете смели", каза Армани пред вестник "Стампа".

Според дизайнера жените имат тенденцията да "удрят спирачки", защото ги е страх, че техните мъже биха станали твърде пищни и предизвикателни, а те ги предпочитат по-приглушени, с цел да не "хващат окото" на другите жени.Армани смята, че мъжкият гардероб трябва да претърпи еволюция, без обаче да преминава границата на смешното.

Армани призова и за край на традиционните схеми в мъжката мода. "Ако трябва да се носи само класически стил, то какво ще правим ние, стилистите?", възкликна Армани. Според него са необходими малки, но съществени детайли в мъжкото облекло.

Като такъв например може да се смята елекът върху ризата без яка, плюшеното сако с мек пуловер под него, но също така и елегантните обувки, съчетани с дънки (а не с маратонки или sneakers). Армани препоръча сиво, черно и тъмно кафяво. "В никакъв случай не носете цвят "сухи листа", направо е ужасен", предупреди дизайнерът.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg