Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Долче и Габана отвръщат на удара

21.01.2009


Долче и Габана отвръщат на удара

"Ясно е, че има още много какво да научим, но със сигурност не и от Армани", казаха дизайнерите Стефано Габана и Доменико Долче. По този начин те отговориха на полемиките, които се разразиха в модните среди, след като Джорджо Армани обвини двойката стилисти в копиране в новата им колекция на негов модел мъжки панталони от миналата година.

"Сега копират, но утре ще се научат", каза по този повод Армани, когото определят като Краля на сакото.

"Армани никога не е бил за нас източник на вдъхновение. От години не гледаме неговите ревюта", реагираха Долче и Габана. Те допълниха, че са постигнали успеха си и че са създали стила си благодарение на връзките си със Сицилия и с нейните традиции и шивашки занаят.

"Или както казваше Пикасо, копирането на другите е неизбежно, копирането на себе си пък води до стерилност", казаха двамата дизайнери.

"Да бъдеш копиран е чест. Брат ми Джани беше много копиран. Сега също продължават да плагиатстват на наш гръб. Да се сдобиеш с чужда идентичност и история обаче е нещо много трудно. Версаче си остава Версаче", коментира Донатела Версаче по повод полемиките между Армани и Долче и Габана. Според нея всяка марка има своята ДНК, която се разпознава от километри разстояние, дори когато липсва логото на марката. prontosofia.com

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg