Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Започна Седмицата на висшата мода в Париж

27.01.2009


Започна Седмицата на висшата мода в Париж

На започналите днес в Париж дефилета "висша мода" пролет/лято 2009, които ще продължат до 29 януари, колекцията си представи френският дизайнер Стефан Ролан, съобщи Асошиейтед прес.

Стефан Ролан дебютира в Пале дьо Токио като пълноправен член на елитния клуб на най-големите дизайнери в света, като показа за пръв път колекция от коктейлни и вечерни тоалети. Дрехите бяха обсипани с изкусна мозайка от мъниста и обогатени с неочаквани елементи като например турнюри, не липсваха и пелерини.

Ролан заяви, че колекцията му е вдъхновена от скулптурите на родения в Румъния Константин Бранкузи (1876-1957). Влиянието на скулптора проличаваше ясно в едрите и смели обеми, а също в хармоничните линии на облеклата. Силно впечатление направи рокля с яркочервен цвят като на пожарникарска кола.

Открито предизвикателство към икономическата криза бе показаната в Париж от японския дизайнер Гинза Танака дамска чантичка, първата в света с цена над 1 млн. долара, съобщи ИТАР-ТАСС. Тя е изработена от платина и е украсена с много диаманти. По данни на руската агенция търсенето на чанти, изработени по поръчка от Танака, е много голямо. Вече са постъпили десетки заявки.

Едновременно с това в Париж бе показан и най-скъпият тоалет, който може да се купи. Цената е 5 милиона долара. Роклята е украсена с 3000 диаманта и е дело на британския дизайнер Скот Хеншел.

Желаещите могат да съчетаят роклята с обувки на американския дизайнер Стюарт Вайцман, които струват 1,5 млн. долара. По-специалното в тях са катарамите с уникални изумруди. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg