Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

"Гучи" отбеляза 70-годишнината на бутика си в Рим с ревю

09.07.2008


"Гучи" отбеляза 70-годишнината на бутика си в Рим с ревю

Модна къща "Гучи" отбеляза 70-годишнината на бутика си в Рим с представяне на колекцията Cruise на Фрида Джанини. Дизайнерката е почерпила вдъхновение от стила "хипи" - дълги широки рокли, свободни панталони, цветни щампи, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Роклите, показани от Джанини, напомнят за 70-те години на 20-и век - с връзките зад шията, с дължината до глезените, с бродериите от цветни перли. Стилът "хипи" в ревюто на дизайнерката се допълва от широките свободни блузи, гарнирани с шалчета. Преобладаващите цветове на моделите са тъмносиньо, бежово, шафран, тюркоаз.

Женствените тоалети, които се носят със свободно разпуснати коси, са гарнирани с големи, но изчистени бижута. Те се вият около шията и смекчават мъжествената нотка, придавана от панталоните и блейзърите.

Колекцията на Фрида Джанини по изключение бе представена в Рим, вместо в Ню Йорк. Поводът е 70-годишнината на бутика на модна къща "Гучи" в столицата на Италия. Ревюто бе показано във вила от 17-и век, разположена на хълмовете на Рим, с изглед към целия град. Сред гостите бе актрисата Клеър Дейнс.

"Гучи" е поредната модна къща, която освен летните и зимните си колекции, представя и колекции Cruise с цел да задоволи изискванията на клиентите и пазара. "Хората постоянно имат нужда от нови неща", обясни преди ревюто Фрида Джанини. Подобни дефилета вече бяха организирани от "Кристиан Диор" в нюйоркски ресторант, "Шанел" в Маями бийч и Диан фон Фюрстенберг в градина във Флоренция. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg