Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Triumph вдъхновява младите дизайнери

05.02.2009


Triumph вдъхновява младите дизайнери

Световният лидер в производството на бельо "Triumph" стартира дизайнерския конкурс за бельо "Triumph Inspiration Award", който се провежда за втора поредна година. Той е предназначен за студенти по моден дизайн от цял свят и целта му е да открие най-вдъхновяващия дизайн на бельо.

За пръв път български млади таланти - студентите по мода от Националната художествена Академия, ще имат възможност да вземат участие в него и да демонстрират своята сръчност и креативност.

Тази година участниците ще бъдат оценявани както от престижното жури в Милано, така и от посетителите на сайта, които ще имат възможност да гласуват онлайн за своите фаворити."Triumph" провокира вдъхновението на талантливите млади дизайнери от цял свят с мотото "Икони".

Основната цел е всеки участник да избере своята модна икона и да създаде уникален модел бельо, вдъхновен от нея, състоящ се от сутиен с банел и долна част. Първоначално всички участници ще се състезават на национално ниво. Победителите в националния конкурс ще имат уникалния шанс да бъдат оценявани от авторитетното жури на световния финал, който ще се проведе през септември, по време на седмицата на модата в Милано.

Както през 2008 г., така и в настоящия конкурс, моделът, удостоен с първа награда на световния финал, ще се адаптира от дизайнерите на "Triumph" и през 2010 г. ще бъде пуснат за производство като лимитирана серия, която ще се продава в избрани магазини по цял свят. Освен това, неговият автор ще получи награда от 15 000 евро. Класираните на второ и трето място автори на дизайнерски проекти ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.

В периода от 31 август до 13 септември 2009 г. посетителите на уеб сайта triumph-inspiration-award.com ще имат възможност да гласуват за своите фаворити. По този начин онлайн общността ще може да избере любимия си млад дизайнер.

Моделът, спечелил най-голям брой онлайн гласове, ще отиде на финала в Милано с един глас преднина освен гласовете на експертното жури. Ще бъде избран и победител от всички гласували на сайта, който ще има уникалната възможност, като представител на онлайн общността, да присъства на международния финал в Милано и да седи на една маса редом с членовете на авторитетното жури на конкурса. fashion.bg

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg