Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Наближава Седмица на модата в Милано

12.02.2009


Наближава Седмица на модата в Милано

Традиционно всяка година в края на февруари - началото на март, елитът на eвропейската мода се събира в Милано. Италианската модна седмица е едно от най-интересните събития в сферата, както за дамите, така и за мъжете, поради комбинацията на висока класа, конфекция и ежедневни облекла, както и творчеството на световните дизайнери.

Докато мъжката мода се представя един месец по-рано, истинската еуфория започва когато шедьоврите в женската мода се развихрят в световната столица на модата.По време на това събитие в Милано се стичат топ модели, дизайнери, журналисти, актьори и политици.

Най-важните събития са тези, които са посветени на женската мода: през февруари, март и отново през септември и октомври се представят колекциите Есен/Зима и Пролет/Лято.

Модните дефилета провокират безброй партита, концерти и други културни събития, които допринасят през тази една седмица Милано да бъде наистина център на културните събития в Европа. Въпросът тази година е дали глобалната финансова криза ще се отрази на стила на модните дизайнери.

Много специалисти предричат, че материалите използвани за създаването на уникалните дрехи и аксесоари ще са по-скромни от предишни години. Дефилетата, представящи последните тенденции за Есен/Зима 2009/2010 в Милано, със сигурност са върха на модните събития за пролетния сезон.

Ако сте истински фешън маниаци, станете и вие част от Седмицата на модата. Летенето до Милано сега е по-лесно от всякога, след като нискотарифната авиокомпания easyJet предлага полети три пъти седмично от София до летище Малпенса.

Цените на билетите започват от 22,99 EUR.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg