Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Дизайнерът на "Лагерфелд" пристига в България

06.02.2009


Дизайнерът на "Лагерфелд" пристига в България

Почитателите на елегантния и удобен мъжки стил имат нов съюзник. За пръв път в нашата страна модна марка предлага облекла за силния пол, изработени по класическата италианска технология "Семиинтелато" и "Интелато".

Българската модна къща "Desizo Monni" използва материали и техники, свързани с ръчна работа, които заместват традиционното подлепване на дрехата. По този начин облеклото става изключително леко и удбоно за носене, не се мачка и има перфектна вталена линия.

Почитателите на елегантния стил и прецизната изработка ще имат възможност да видят облекла, изработени по тази технология на ревюто на "Desizo Monni", което ще се проведе на 12 февруари 2009 г. в Централен военен клуб от 19.30 часа. Специален гост на събитието ще бъда Улрих Франке - главен мениджър и шеф на дизайнерския екип на модна къща "Лагерфелд".

Марката "Desizo Monni" е нова за българския пазар на мъжки облекла. Тя е плод на развитие, усъвършенстване и максимално приложение на големите постижения в областта на световното шивашко изкуство. Този начин на производство е развит от старите италиански майстори и днес се прилага във фирма "Димитров", известна в миналото с името "Мони МСД".

Фирма "Димитров" произвежда облекла за топ имена от световната модна индустрия: Gianfranco Ferre, Cerruti 1881, Calvin Klein, Lagerfeld, Basile, Guy Laroche. Висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит в областта на модата, работили при корифеи като "Армани", Валентино, "Дзеня", обучават персонала на фирмата. Така се повишава квалификацията на служителите и те са способни да произвеждат този висококачествен продукт.

Бързите темпове на развитие се постигат и благодарение на новата производствена сграда, в която работят около 1200 работници и специалисти. Тя е номинирана за приза "Производствена сграда на 2006 година".

В резултат на този натрупан опит и усъвършенстване на класическата италианска технолгия, собственикът на фирма "Димитров" Магдален Димитров решава да пусне на пазара собствена марка, наречена "Desizo Monni".

Облеклата са продукт на дъщерната фирма "Desizo Monni", която има правата за производство и продажба на марката. Те не отстъпват по нито един качествен показател на големите марки облекла, но са с много по-ниска цена от тях. Произвеждани са по класическата италианска технология, при която подлепването е сведено до минимум, за да не се сковава дрехата, а да остава мека и "жива".

Изключителната мекота, способността на сакото да следва движенията на тялото и да запази формата си в продължение на години, се дължи точно на тази технология. Цялостната концепция всъщност е идеята за комфортни и "олекотени" мъжки костюми, с изключително участие на ръчна работа, перфектна конструкция, усещане за лукс.

Всичко това се постига и благодарение на скъпите и уникални материали. Тези облекла са адресирани към изтънчения мъж, чийто вкус се променя, макар и стилът му на обличане да е класически: това е мъжът, който обръща внимание на конструкцията на изделието и е чувствителен към изпипването на дрехата и към детайлите. fashion.bg

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg