Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Започна Седмицата на модата в Ню Йорк

17.02.2009


Започна Седмицата на модата в Ню Йорк

Ливанският дизайнер Жорж Шакра представи колекцията си прет-а-порте есен/зима 2009-2010 г. в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк, след като няколко години работеше за сектора на висшата мода, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Шакра е обличал холивудски знаменитости като британската актриса Хелън Мирън.Той представи 40 модела облекло, които свидетелстват за креативността му. "Чудесни са, Шакра е достигнал върховете", възкликнаха модни експерти по време на неговото дефиле.

В колекцията си дизайнерът е обърнал специално внимание на женския силует и детайлите. Използвал е тафта, лъскави копринени платове и ламе. Преобладаващите цветове са тъмно червено и черно, сребристо сиво и пастелно розово.

Тънката талия на издути къси поли е подчертана с широки черни лачени колани, черни рокли са украсени с бяло жабо, а викториански яки подчертават бледия тен на лицето на манекенките, някои от които са с червеникава коса. Колекцията включва също къса черна пола с цикламени презрамки и фуста от тюл с украса от разноцветни пластмасови пеперуди.

Френският производител на прет-а-порте "Лакост", сред чиито съперници на американския пазар е марката "Ралф Лорън", представи колекция, в която преобладават топлите тонове, бялото, бледосиньото и пясъчножълтото.

Този път творческият директор на "лейбъла с крокодила" Кристоф Лемер е предвидил малко райета за следващия сезон. Показани бяха палта с качулки в комбинация с ботуши от еленова кожа.

В рамките на обичайните дефилета бе отдадена специална почит към куклата Барби, която през 2009 г. чества 50-годишнината си. Представени бяха 50 модела облекло, вдъхновени от костюмите на Барби и проектирани от дизайнери като Майкъл Корс, Баджли Мишка и Вера Уонг.

Сред публиката бе супермоделът Хайди Клум, която с новата си къса прическа прилича на жива кукла и привличаше не по-малко вниманието от самите модели. Интерес предизвика и колекцията на Александър Уонг.

Облеченото от него момиче донякъде хазартно подбира и смесва стиловете, платовете и формите. Лисичи кожи и кожи от норка допринасят за елегантния вид на някои тоалети. Три четвърти панталонки и къси панталонки са носени в комбинация с връхни дрехи, украсени със сребърни капси.

Показан бе и костюм от черна кожа, напомнящ скафандър, с ръкави от лисича кожа.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg