Topmodel.bg  »  Статии  »  Уроци за модели  »  Преглед

Как профилът ни в TopModel.bg да изглежда професионално?

11.07.2008


Как профилът ни в TopModel.bg да изглежда професионално?

За начинаещи модели. Първи стъпки в професията фотомодел.

В категория „Начинаещи модели” ще минават всички потребители, които са се регистрирали в сайта с цел започване на кариерата си като фотомодели. Както при всяко едно нещо, така и в този бранш, началото не е лесно. За да бъдете забелязани от някоя агенция за модели или известен фотограф, който да пожелае да снима с Вас трябва да спазвате някои основни правила когато създавате профила си.

  1. Вземете метър и точно премерете мерките си.
  2. Въвеждайте пълна и точна информация за външния си вид.
  3. В "описание" накратко опишете хобитата си, защо искате да се занимавате с професията фотомодел. Въвеждайте информация за себе си, която считате за нужна на агенциите, фотографите и букерите.
  4. Снимки. Най-важното от всичко са вашите снимки. Това е вашият електронен бук с който се представяте. В света на модата и красотата няма място за компромиси за това подберете снимките си внимателно и правилно.

Какво да правя ако нямам професионални снимки?

  1. Подберете снимки, правени с любителски апарат, на които ясно се виждат, лицето, цвета на очите ви, цвета на косата ви, кожата ви.
  2. Подберете както снимки в близък план на лицето ви така и в цял ръст.
  3. Снимки, на които се вижда тялото ви (само ако искате да снимате актова фотография и сте над 18 годишна възраст)
  4. Не подбирайте снимки с много грим, не се спирайте на снимки снимани с мобилния си телефон, снимки на които носите слънчеви очила, снимки , заснети в тъмни помещения, снимки на които сте с приятели, снимки от партита, купони, дискотеки и др.
  5. Изберете снимки, на които сте с различна визия. Напр.: Различна прическа, различен грим, различни видове дрехи /официални, спортни, гръндж и т.н./. За агенциите и клиентите, които ще ви наемат като модели е най-важно умението ви да се превъплъщавате в различни лица.

Запомнете, че колкото е по-пълен профилът ви, колкото по-точна е информацията, толкова по-голяма е възможността да ви наемат за фотосесия. Всички тези изисквания са на самите агенции, с които се срещнаха представители на TopModel.bg. Агенциите пожелаха да има тези правила за да могат да избират лица от сайта.

Можете също така да прочетете екслузивното интревю което ТопМодел направи с Диана Великова – един истински ТОП МОДЕЛ на България и собственик на "XPOSE MODELS".

След като създадете профила си, спазвайки посочените по-горе правила, можете за създадете свое лично минифолио с което да кандидатствате за TFP при избрани от вас фотографи.

Какво означава TFP?

TFP / time for print/ буквално преведено означава "Време за показ" във фотографския бранш това е термин, който се използува за уреждане на отношенията фотограф-модел. На практика TFP означава насрочването на фотосесия между фотограф и модел, снимките от която остават за двете страни т.е. и фотографът, и моделът получават заснетите файлове, и имат правото да ги ползуват както намерят за добре. По този начин начинаещи и/или професионални модели обогатяват опита си и разширяват снимките, които да включат в своя моден буук (model book). Фотографите от своя страна, също разширяват портфолиото си. TFP ангажиментите не се заплащат,  нито на модела, нито на фотографа.

TFP е един изключително добър и сравнително лесен начин за всеки начинаещ модел да стартира кариерата си като такъв. Да се "докосне" до работата с професионален екип/фотограф и да увеличи и наптрупа опит.

TopModel е за замислен освен като поле за изява на професионални модели и като сайт който да даде възможност на начинаещите модели да започнат всоята кариера за всички потребители е създадена опцията за създаване на МИНИФОЛИО.

Какво е минифолио и как работи то?

Минифолиото е опция на сайта, която дава възможност за по-бързо и по-лесно подбиране на модели и/или фотографи за TFP. За да създадете МИНИФОЛИО трябва да отидете в КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ >> Категория СНИМКИ -> МИНИФОЛИО >>> Създаване на минифоли.

След което подбирате 5 от най-добрите си снимки с които да се представите на фотографа/модела и натискате бутона "Запази"...

Ако след това, търсейки из сайта, попаднете на фотограф/модел, с който искате да работите на принципа TFP, просто изпращате това минифолио, което той - моделът или фотографът, получава в пощенската си кутия. Минифолиото е създадено така, че много бързо и удобно можете да разгледате снимките на човека който иска да работи с вас и така бързо и лесно да прецените дали имате желание да работите с него.

Ако харесате работата му можете да ПРИЕМЕТЕ тази TFP молба и да изпратите директно съобщение за договаряне на условията. Така първата стъпка е направена ... От там нататък всичко е във ваши ръце.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg