Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

В Пловдив стартират дни на модата!

26.03.2009


В Пловдив стартират дни на модата!

Пловдив става модна столица в дните от 26 до 29 март 2009 г., когато в панаирния комплекс  ще се проведат два форума, посветени на актуалните тенденции в облеклото, грима и фризьорството.

За първи  път се организира пролетно издание на Специализираното изложение за облекло, текстил, обувки кожени изделия и аксесоари.  В продължение на 6 години  то се провеждаше в София през есента. 

Под името  BGATE ПРОЛЕТ изложението идва в Пловдив, за да представи производители и дистрибутори на тъкани и платове, галантерия и кинкалерия, облекла, обувки и аксесоари.  В него ще участват фирми от България, Германия и Турция от 26 до 28 март.

BGATE ПРОЛЕТ се прави в момент, когато българската текстилна и шивашка индустрия са силно засегнати от глобалната икономическа криза. Изложението има за цел да помогне на производителите и дистрибуторите като покаже техните нови колекции преди зареждането на магазините за пролетно-летния сезон и абитуриентските балове. Пролетното издание е съвместна инициатива на Международен панаир Пловдив,  Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил – БАПИОТ и фирма „Андрит”. 

            Най-много са участниците в раздел „Дамска мода”, следвани от производителите на обувки и галантерия. Присъствието на различни сегменти от модния бизнес дава цялостна представа за неговото състояние в момента и ще ориентира търговците на дребно в актуалните линии. Посетителите специалисти имат право на безплатен достъп след регистрация.

Друг аспект на модата обхваща Италианският фестивал на красотата и прическата от 26 до 29 март.  Участие в неговото 13-о издание са заявили 60 фирми - производители и търговци на професионални продукти и аксесоари за косата, оборудване и апаратура за фризьорски и козметични салони, козметика, парфюмерия и аксесоари, съобщиха организаторите от Christian of Roma Group и Сдружение на фризьорите в България.

Майстори стилисти ще демонстрират своите умения на специална сцена и по щандовете в палата 2 на Международен панаир Пловдив. Предвидени са семинари за специалисти, а посетителите могат да купят продукти на преференциални цени.

В рамките на фестивала ще се проведат традиционният конкурс „Златна ножица”, Националният конкурс за грим и конкурсът „Мис Фестивал на красотата”.

Двете изложения ще съберат на едно място индустрията  за красота и мода, за да я покажат на специалистите и ценителите. fair.bg

 

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg