Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

България си поиска короната обратно!

17.03.2009


България си поиска короната обратно!

Какво се случи с Гласът Народен и каузата, стартирана от Ивайло Спасов във Facebook - http://causes.com/antimiss 

Днес отново ще говорим за горещата тема от последните дни, а именно за конкурса „Мис България 2009”, за който ТопМодел.Бг вече писа и показа надълго и нашироко... Оказа се обаче, че вълната от недоволни хора, която отразяваше личното си мнение в последните няколко часа нарастна неимоверно и започна да се превръща в едно медийно цунами.

За голямо наше съжаление, твърденията че България застава зад избора си на първа млада дама по красота, на лицето, което ще я представлява в целия й блясък на световната модна сцена, превърна първоначалния звезден шум около това събитие във вълна на недоволството и убеденост в голяма част от българите, че отново са подведени и излъгани, за кой ли път.

ТопМодел.Бг се опитва да дава винаги обективно мнение по темите, които се обсъждат и са горещи за деня, темите засягащи всички сфери на модата и в частност модните конкурси като „Мис България 2009”.

И този път това, което привлече вниманието ни е мащабната кауза, подхваната от един човек, който е очевидно социално активен и изразява ясно и откровено недоволството си по повод избора на България за своя Мис 2009-та, а именно потребителят от социалната мрежа Facebook - Ивайло Спасов. Стартираната от него кауза http://causes.com/antimiss в сайта на Facebook е една от най-бързо разрастващите се каузи в момента като за последните 24 часа е нарастнала до над 12 000 регистрирани потребители и продължава да увеличава своите привърженици.

Своевременната ни реакция и това, че се стараем да изкажем винаги адекватно и безпристрастно мнение, за нас от ТопМодел.Бг, беше достатъчно силно като аргументация в защита на тезата, че България не одобрява „собствения си избор”, поне според твърденията, които жестоко контрастират с обявените от медиите за прозрачност и безпристрастност на конкурса, гарантирани чрез нововъведеното СМС гласуване.

Не можем да не отчетем и това, че има безброй коментари и слухове по повод солидни суми, заплатени за гарантирането на първото място на „победителката” далеч преди датата на самото издание на конкурса.

Чрез темата, която ТопМодел.Бг подхваща отново, се опитваме да достигнем до истината, довела до това шокиращо развитие на иначе една изначално прекрасна идея каквато е конкурса „Мис България 2009” и превърнала се в една от най-сериозно дискутираните в интернет пространството, а и не само там.

Открито заставаме в качеството си на модна медия зад идеята, че България трябва да бъде представяна от най-красивата, най-чаровната и впечатляваща жена, избрана по един безспорен начин, доказала мястото и титлата си достойно в съревнованието си с многобройните претендентки за високата титла „Мис България”.

В този момент обаче, народният глас заявява открито недоволството си за това, че „избраната” от него самия участничка, отговаря на изброените по-горе качества. Заставаме зад идеята на каузата хората да разберат истината за случилото се на 15.03.2009 в „Рейнбоу Плаза” и какво точно имат предвид организаторите под твърдението „България избра своята мис 2009” както и желанието на всички да се оповестят официалните резултати от смс гласуването по номера и имена на участничките...

Смятаме, че при една прозрачност и достоверност на тези данни никой не би имал нищо против крайното класиране. Дотогава обаче можем само да си правим следните изводи, а именно че „България си поиска короната обратно !”

ПП. Екипът на ТопМодел.Бг дава правото на всяка една засегната страна да изрази своето мнение и становището си по статията ни и се задължава да да публикува без корекции изказаното от тях мение на страниците на сайта си.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg