Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Открито писмо до TopModel.bg от МА Визаж в отговор на нападките към конкурса МИС БЪЛГАРИЯ 2009

12.03.2009


Открито писмо до TopModel.bg от МА Визаж в отговор на нападките към конкурса МИС БЪЛГАРИЯ 2009
"TopModel: Като медия която отразява адекватно събитията в българската мода, TOPMODEL.BG се ангажира да даде право на отговор относно възникналия по-рано днес конфликт по повод прозрачността и коректността на конкурса МИС БЪЛГАРИЯ 2009. Представяме ви изпратеното до нас откритото писмо-отговор от страна на МА ВИЗАЖ в лицето на Десислава Атанасова в опровержение на днес публикуваната статия."
До екипа на Topmodel.bg
дата: 12.03.09

Благодарим на екипа на Topmodel.bg за възможността за отговор на нападките срещу МА “Визаж” и конкурса “Мис България” 2009

Агенция “Визаж”, организатор на конкурса “Мис България” 2009, за пореден път заявява, че тази година изборът на новата “Мис България” ще се осъществи чрез телефонно гласуване от страна на зрителите. За да няма съмнения в обективността, има наложено ограничение за 10 sms съобщения от номер на ден. Агенция “Визаж” не носи отговорност за това кой за кого и колко гласа ще даде.

Относно участието на г-ца Ива Атанасова от Варна, модел на агенция “VIP Fashion Group” с президент г-жа Мира Матеева, важат същите правила, както и за останалите участнички. Агенция “Визаж” не е твърдяла или оповестявала, че набира само професионални модели за кастинга. Идеята на проведения национален кастинг, на 14 и 15 февруари в град София, беше да се явят възможно най-голям брой момичета от цялата страна, без значение дали имат професионален опит или не. В журито на кастинга, освен г-жа Калканджиева, участваха и други членове – г-жа Ирина Папазова –лицензиант на марката “Мис България”, г-ца Антония Микова – журналист от списание “Блясък” и г-н Тихомир Белегански – букер на МА “Визаж”. Журито в целия си състав одобряваше или не претендентките. В този смисъл твърдение като: “Участието й в конкурса беше потвърдено от г-жа Жени Калканджиева в личен разговор с шефката на варненската Модна Агенция „VIP Fashion Group”, чийто модел е Ива” звучи несъстоятелно. Това, че Ива е модел на агенция не я прави единствен представител на града и не означава, че не може да отпадне.

Конкурсът “Мис България” 2009 се провежда в следните етапи:

1.Етап – явяване на кандидатки от цялата страна, без изискване да са професионални модели. Отпадане на част от тях след представяне пред жури. Заснемане на кадри и снимки на преминалите 1 Етап.

2.Етап – Отпадане на част от момичетата, след преглед на видеоматериалите и снимките от жури.

3.Етап – Малък финал – Избиране на 10 финалистки от 10-членно жури в телевизионно излъчване на конкурса

4.Етап – избиране на “Мис България”, “Мис България Туризъм Планет” и “Мис България Бюти” от зрителите чрез телефонно гласуване, избиране на “Мис България Вселена” от 10-членно жури.

Агенция “Визаж”, като организатор, има правото да променя броя на финалистките – да го увеличи или намали. Както и предишни години, така и тази, организаторът има право да съкрати броя на участничките след кастинга, след като прегледа видеоматериалите и снимките на претендентките. Именно на този етап Ива е отпаднала по решение на цялото жури, заедно с други момичета, които също са имали снимки и видеоматериали. Габриела Генчева не е заела нейното място, просто е била одобрена и е преминала кастинга успешно.

Важно е да се отбележи, че твърдението: “От сигурни източници стана ясно, че въпросната Габриела дори не е явила на кастинга” е лъжа. Затова призоваваме г-ж Матеева да оповести своя “сигурен източник”, за да може да го подведем под съдебна отговорност за клевета. Габриела се яви на кастинга в София, където й бяха заснети видеовизитката и снимките, които се тиражират в печата и в ефира на Нова Телевизия.

МА “Визаж” няма споразумение с организатора на местния конкурс “Мис Варна” да включи излъчената негова финалистка в конкурса “Мис България”.

Съжаляваме, че г-ца Атанасова се чувства засегната от нашия избор, въпреки многото й титли, но никога не сме твърдели, че те гарантират участие. Смятаме, че тиражирането на подобни неистини и подриването на авторитета и името на агенция “Визаж” не е пример за достойно поведение! Габриела Генчева е достойна финалистка и заслужава подкрепата на хората, които я харесват!

МА “ВИЗАЖ”

© topmodel 2009

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg