Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Мъжката мода става все по-цветна

18.07.2008


Мъжката мода става все по-цветна

Шарените обувки и панталони могат да бъдат видени вече при водещите марки за мъжка мода. През летния сезон цветното многообразие ще се забелязва и при костюмите.

На модните ревюта в Милано ще бъдат показани ризите на цветчета, които идеално пасват към тях. А кой е най-подходящият аксесоар към всичко това? Отговорът е... брадата.

Ярки цветове и екзотични флорампи щампи: това е представата на Гучи за мъжа за сезон пролет/ лято 2009. В понеделник италианската марка за висша мода направи едно изключително шоу на модната седмица в Милано "Milano Moda Uomo", която продължи до вторник.

"Пътуване из тропиците" - така озаглави дизайнерката на Гучи Фрида Джанини своята най-нова колекция. Костюмите се открояват в турско и светлосиньо, отдолу се вижда цветната щампа на ризите, a вратовръзките са тесни и тук-таме се срещат фламинго мотиви.

Якетата от змийска кожа или в "милитари" стил са ръчно изрисувани или бродирани с ярки цветя. Джанини смело комбинира цветове като оранжево, червено и лилаво. При италианската марка за висша мода "Салваторе Ферагамо" цветовете са вдъхновени от далечната Индия.

Костюмите са решени цикламено, оранжево или пепел от рози. Преобладават бляскавите елементи, а папийонките изместват вратовръзките. Флорентинският дизайнер Роберто Кавали също отправя поглед надалеч и облича своите модели в кожа, плетени сака и пуловери от груби материи. И действително в момента по улиците се забелязва многообразието на цветовете, особено при малдите мъже, живеещи в големите градове. А защо тази мода да не бъде достъпна за всички?

През 80-те години не само известните са носили ярки дрехи. За тези, на които не им допадат шарените облекла, "Гучи" включва бяло и черно в програмата си, като някои от костюмите са и ръчно бродирани.

 "Прада" също не залага на ярките цвтове. Дизайнерката Миучи Прада дължи голяма част от успеха си на умелата игра с форми и обеми. Въпреки навлизането на ярките цветове, тя остава вярна на тъмните тонове.

Сред най-добрите модели в колекцията и са якетата и палтата, а кожените колани предлага да се носят като колие около врата. Много пуловери са изрязани в трапецовидана форма, с дължина до талията и изрязани от едната страна. Фланелите с къс ръкав и потниците са къси и се комбинрат с къси панталонки.

Джорджо Армани също избягва ярките тонове. Той набляга главно на сивото и синьото в различните му нюанси. Ключовият елемент в новата колекция на дизайнера е панталонът, който се стеснява надолу. Армани често заменя ризите с жилетки и кожени якета, които подчертават фигурата.

Александър Маккуин и това лято залага на оранжевия цвят, който присъства при коланите и обувките. Той работи и с контрастиращи материали, които се пренасят от горната част на облеклото към панталоните. Ризата и жилетката се сливат в едно, а раираните десени внасят разнообразие в обеклото.

В колекцията на Вивиан Уестууд също се срещат райетата. Тя показа и креативност при избора на източника си на вдъхновение. Досега никой не беше посвещавал колекцията си на вечно странстващите роми. Това може да направи голямо впечтление особено когато снимки на малки циганчета се използват като щампа за фанелките. Друга отличителна черта са масивни златни вериги, които проблясват под разкопчаното яке.

Уестууд не остана незабелязана и от италианските политици, които критикуваха работата и, заради трудностите при интегрирането на ромите. Комбинирането на светлосин костюм и розова риза са едно добро съчетание, на което брадата и златната верижка подхождат изключително много.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg