Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Алиа моделс разкрива новия монохромен календар на агенцията за 2017г.

05.01.2017


Алиа моделс разкрива новия монохромен календар на агенцията за 2017г.

Един от най-талантливите модни фотографи в България - Костадин Кръстев – Коко засне моделите на агенция Алиа моделс в черно-бял календар. Моделите позират в мъжки бели ризи, дънки, елегантни рокли и бански костюми. Тазгодишният календар на агенцията е препратка към стилистиката и женствеността на 90-те години, класическата красота и излъчване на нежната половина от човечеството. Дългите крака на моделите по ризи, семплият стайлинг, провокативните и секси кадри, подчертават естествената красота на момичетата. Екипът на проекта включва и стилистът на редица модни списани Николай Христов, гримьорът Елиза Попова, както и стилистът на коси Иван Валериев.

Отделни части от снимките за календара са обработени като черно-бял негатив. От оптична гледна точка негативът е тонално обръщане на цветовете и осветеността на изходящия образ, като светлите части са потъмнени и обратно. Ефектът от тази инверсия на цветовете допълнително акцентира черно-бялата класическа фотография, която продължава да доминира и днес. Монохромните изображения не предават пряко и реалистично обекта, а са по-скоро абстракции на реалността, представляващи цветове в нюанси на сивото.

Посланието на календара на Алиа моделс е, че негативите на времето, в което живеем, не променят красотата на жените. Напротив, ефектът на негатива е позитив. Красотата не е непременно голотата, женствеността е подчертана в ретро стилистиката на 90-те, а естествената красота не е само мит. Живото доказателство за това са моделите на Алиа моделс, дръзнали да позират пред обектива на Костадин Кръстев – Коко за календара на агенцията. Сред тях са Марина Паслар, Георги, Яна Козарева, Емилия и Боряна Михайлова, Катерина Георгиева, Теодора Ризова, Велина и Йоана. Всички те са безкрайно талантливи и се развиват в различни области извън модния подиум- художествена гимнастика, плуване, футбол, мода, а Марина е майка е на три деца.

Стайлингът на моделите включва разкопчани мъжки бели ризи върху голите тела на прекрасните момичета на Алиа. Без тази комбинация нищо нямаше да е същото. Модните тенденции през 90-те години включват изтъркани дънки с висока талия, в комбинация със семпли тениски или бански. В средата на десетилетието, гръндж модата е отречена и изместена от подчертаващите и женствени чик рокли, каквито носят и моделите на една от страниците на календара. Супермоделите дефилиращи по модните подиуми през ерата на 90-те, са били много шик, с бляскави и женствени дрехи.

По повод реализирането на проекта, собственичката на агенция Алиа моделс Кирилка Христова сподели: „Учим нашите модели в агенцията, че малко или много те са пример за подражание – начинът им на живот, здравсловното хранене, поддържането на добра фигура и тонус, и не на последно място- тяхното поведение. Изяществото, подчертаните женствени извивки, харизмата на изкусителния поглед на жените – това са само част от акцентите на календарът за следващата година на Алиа моделс.

Георги Ангелов
Администратор
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg