Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Как да си изберем очила

08.08.2008


Как да си изберем очила

На много хора им се налага да носят очила и сигурно не знаят точно какъв модел да си изберат. Следвайте тези стъпки, за да се спрете на най-подходящите за вас.

След като сте отишли при очен лекар, той вече ви е казал колко диоптъра са ви нужни. От вас зависи да си изберете рамка!Удобството е най-важно при избора на нови очила! Вие ще ги носите почти през цялото време, така че трябва да се чувствате комфортно с тях и не трябва да ви убиват.

Намерете рамки за очила, които да пасват на структурата на лицето ви. Ако лицето ви е по-голямо от обичайното, не си взимайте малки рамки. Ако имате малко лице, не се спирайте на твърде големи рамки, защото така пак ще изглеждате странно.Когато избирате цвета на рамките, съобразете се с тена на вашата кожа.

Ако сте мургави, то светлите цветове като жълто или златно ще ви отиват повече. Ако пък сте по-светли, най-добре се спрете на тъмни рамки в кафяво или черно. Уверете се, че очилата добре прилягат на ушите ви.

Все пак не искате да ви убиват по цял ден и да ви притесняват, докато не ги оправите. Запомнете, че комфортът е по-важен от външния вид. Не избирайте очилата си твърде бързо, разгледайте внимателно.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg