Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Бъди в крак с есенните тенденции

22.08.2008


Бъди в крак с есенните тенденции

Няколкото правила за точност и прецизност по отношение на есенния дамски outfit се свеждат до елементите на елегантна небрежност, умерен риск и леко намигване към вечната класика.

Корените - тъмни. Не хуквай към фризьора в първата секунда, в която корените започнат да растат. Не е модерно толкова да си чисто рус! Напротив - елегантното загатване на естествения ти интелект е чудесна изразна форма по отношение на стила. Идеята, която може да е полезна, ако корените са не просто по-тъмни от основния цвят, а прошарени, е да помолиш фризьора да си поиграе и да ги оцвети равно, но пак в по-тъмен тон.

Подкъси вечерната рокля. Да, с настъпването на есента, може би леко нелогично, дължината на коктейлното и вечерно облекло е почти задължително да бъде скъсена. Защо? Защото чифт стегнати крака с лятно самочувствие във вените не бива да бъдат скрити от дълга до земята дреха. Или поне не сега.

Остани си със сандалите. Не ги сваляй, не ги качвай на тавана и въобще не си помисляй да ги изхвърляш. Задължителният елемент в аксесоарите, който неизбежно ще усетиш и в София от септември, се нарича сандал. Носим го на босо или пък с чорап, който при всички обстоятелства е матов, плътен и тъмен. Почти във всички наши добри бутици можеш да купиш чифт отворени откъм пръстите есенни обувки, които нямат равни по сексапил.

Сако без ръкави. Намери от някъде или просто приспособи едно от саката, които ти стоят добре, в неочакваната, но красива и женствена конфигурация "сако без ръкави". Можеш да изглеждаш досущ като Сара Джесика и едновременно с това да ти е топло и приятно, ако комбинираш такова сако с вълнен топ без ръкави и обемна пола. Отдолу - сандалите от по-горе или боти до глезена.

О'дантели се! Този глагол, разбира се, не съществува, но съвсем естествено се превръща в команда, след като с колекцията си Есен/Зима 2008 Prada я издаде и то в стопроцентов прочит. Всичко при Prada е дантела, а всички крадат от Prada, ние също, така че - одантели се! Върши работа нещо от скрина на баба, на дядо - едва ли, но пък секънд хенд магазините ни може да ти предложат нещо добро.

Туид. Не забравяй, че от непреходните материи, туидът е най-вечната, наред с коприната. Тази есен, както повеляват от D&G например, той задължително се носи, като се комбинира с ярка, много ярка риза отдолу. Ние си купихме и сако от туид, и две ризи в ярки цветове - едната в дюс лилаво, другата - в много пъстър принт. Е, супер седи!

Коланът над всичко. С риск да се повторим, просто не излизай без колан от 9 септември нататък. Помни само, че е средно дебел, че е тъмен, че е фиксиран право в талията и че е задължителен! Подчертай окотоВече не само отгоре, но и отдолу. Стои толкова есенно и минорно, че направо е разкош.

Комбинирай бижута в цвят. Отдавна замислената комбинация от различни видове метал в изработката на едно бижу придобива нов и доста масов прочит при дизайнерските решения за есента. Boucheron играят тази игра отдавна, други - от по-скоро, но действително прекрасно стои шик съчетанието от жълто, бяло, розово, кафяво злато, малко платина и каквото още се сетиш. Тържествеността отива на всеки.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg