Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Модните писъци на плажния сезон

15.08.2008


Модните писъци на плажния сезон

Да се подготвим за плажния сезон не означава просто да си купим нов бански и китайски джапанки. Плажното дефиле също си има стандарти за стил. Изборът ви може да включва копринено парео, шал или дълга пола на цветя, лека ефирна туника или риза спортен модел.

Всяка една от избраните дрехи трябва да допълва банския и да съответства на неговия стил и настроение.С голямо внимание трябва да се купуват и аксесоарите: голяма плажна чанта, слънчеви очила, красиви и удобни обувки, стилна кърпа за глава или шапка, ефектни украшения.

През този сезон дизайнерите се ръководят от принципа: колкото по-ярко, толкова по-добре. Ако носите парео или шал, те трябва да бъдат със сочни тропически рисунки. Свободната туника също трябва да бъде с екзотични шарки. Дори обичайната всекидневна тениска трябва да бъде украсена с модерните за сезона живописни щрихи.

Особено актуални са цветята, изображенията на птици и животни, а също така имитацията на различни видове животинска кожа. Почитателите на графиката могат да си купят плажни тоалети на едри капки или на райе, напомнящи за легендарната Шанел.

През това лято няма да попречи и малко кич, смятат моделиерите. Той е като силна подправка, която ще добави пикантност към вашия външен вид. Не се страхувайте от крайностите: избирайте бански в екстремно ярки цветове, пъстри широкополи шапки или големи забавни очила. Важното е да не използвате всичко едновременно, а да акцентирате вниманието върху един аксесоар.

Все пак обаче главният герой на плажната мода си остава банският. С него това лято се извършват радикални промени. Прашките и твърде откровените мини-бикини са извън стандарта.Дизайнерите откриват ерата на новата сексуалност, в която властва чувствеността в стил "ретро". Повечето моделиери смятат, че дамите трябва да се върнат към целите бански.

За разлика от миниатюрните монокини, те предоставят голям простор на дизайнерските фантазии: тези бански могат да бъдат с различни деколтета, да са рисувани с по-едри шарки и украсявани с по-масивни декоративни допълнения.Банските, състоящи се от две части, също се стремят към "затваряне". Актуален модел са долнищата, които наподобяват шорти със силно повишена талия.

Тези "носталгични модели" в стил 70-те години са украсени с панделки или романтични волани, а тяхната дължина достига до линията на бедрата.Дизайнерите съветват да се обърне внимание на "чашките", които се връщат на мода за да подчертаят и малко да коригират прелестите на женската фигура. Обувките са от особена важност за външния вид това лято.

Една от най-удачните находки на моделиерите са свръхмодерните "гладиаторски" сандали, които са удобни, стилни и съблазнителни. Друг писък на сезона са пантофките или сандалите от прозрачна пластмаса.

Прозрачните аксесоари започнаха да навлизат в модата още през миналото лято. През новия сезон те са отново популярни: освен прозрачните сандали се предлагат прозрачни чанти, които демонстрират своето съдържание и пластмасови козирки в стил 60-те години.От слънцето можем да се скрием под кокетно чадърче или под сламена шапка с широка периферия.

Към шапката можем да добавим плетена кошница, украсена с цветя или с копринена панделка. Наивното настроение на този "селски шик" определено е още един от писъците на плажната мода.Последен акорд в лятната мода са ярките и масивни украшения.

Разбира се, не трябва да се забравя, че едрите колиета, гердани и тежките гривни са подходящи по-скоро за разходка по плажа или нощен плажен купон, но не и по време на слънчевите бани и къпането.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg