Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Тъмнолилавото ще е цветът на есен-зима 2008/2009

07.09.2008


Тъмнолилавото ще е цветът на есен-зима 2008/2009

Лилавият цвят ще е абсолютният хегемон в гардероба на дамите през есента и зимата. Това показва справка с актуалните колекции на родни и чужди дизайнери, както и бързо надникване в гардероба на известните личности у нас.Виолетовото застъпва веднага с първото захлаждане и след като заглъхне лятната мания по телесните цветове, златистото и ярко жълтото, които напомнят за пясъка и загара на целуната от слънцето кожа.

С приближаването на есента гамата съвсем естествено "захладнява". На мода идва лилавото във всичките му оттенъци - лавандуловото, люляковото, виолетовото, пурпурното, патладжаненото. Сякаш най-добре ще се котират обаче тъмните, наситени оттенъци, пише в. "Монитор". 

Лилавото вече е новото черно и заради своята универсалност - вероятно няма цвят, с който да не може да се съчетае. Сега е моментът да започнете да попълвате гардероба си съобразно новия тренд. Той не е пропуснал да оцвети и останалите атрибути от ежедневието на съвременната Ева - шапките, огромните чанти, лачените или велурените боти, че дори и плътните цветни чорапогащи са "полилавели".

Същото се отнася и за макиажа - суперактуални са опушените в сиво-синкаво-виолетово очи и агресивното, нанесено на няколко пласта червило в демоничния оттенък. Трябва обаче да сте много внимателни с тенденцията "тон в тон" (наричана още "цвят в цвят") - цялостният облик в лилаво може да придаде кралска изисканост на аутфита ви, но може и да ви превърне в олицетворение на кича.

С внимателния подбор на нюанс може да постигнете и коренно различно въздействие - ако изберете нежно люляково, ще си създадете по-скоро романтичен ореол. Неслучайно този цвят напоследък е особено търсен от булките. С тъмновиолетово пък ставате силна и драматична, тип фаталната жена.

Капани. Цяло изкуство е да нацелите точния нюанс, който ви подхожда. Смята се, че лилавото като цяло е по-подходящо за блондинки, но в същото време стои удивително добре на кожа със златист загар. Виолетовото всъщност подчертава недостатъците на кожата, така че трябва да сте сигурни в нейното отлично състояние, преди да се спрете на разголен тоалет в актуалния цвят.

При грима също трябва да сте особено предпазливи - там пък рискувате да изглеждате като пребита, ако прекалите с количествата. Цветът "патладжан" е изключително подходящ за офис облеклото. Той смалява оптически и прави фигурата по-фина, подобно на черното, тъмносиньото, кафявото и тъмнозеленото.

Ако дрескодът в службата ви е по-строг, непременно се обзаведете с лилава сатенена риза с голяма шал яка. Вързана като вратовръзка, ще стои елегантно, а ако я оформите в красива панделка, ще изглеждате романтична и желана.

Асоциации. Пурпурът се е смятал за цвят на избраните в Древен Рим, цвят на мъдростта и зрелостта. Той се среща рядко в природата, затова е разбираемо защо дрехите на императорите са били тъкмо в тази багра.

Навярно оттам идват и асоциациите, които буди тази гама от палитрата - тайнствено и недостъпно. Усещането за мистика, което носи, е умело използван похват дори и в приказките и анимационните филми, където вещиците и магьосниците често са загърнати с пурпурни мантии, обвиващи тайните им.

От друга страна, лилавото говори и за изобилие, охолство, превъзходство и великолепие. В някои страни този цвят пък е траурен.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg