Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Истината около скандалa с миските ни

27.10.2008


Истината около скандалa с миските ни

Спор за титли от престижни конкурси за красота скараха едни от най-хубавите омъжени жени в България тези дни.В края на месец юли т. г. нашенецът гордо се потупа в гърдите от успеха на Екатерина Дунева, която стана трета на надпреварата UN World в Лас Вегас, САЩ.

Преди това тя спечели приза "Мисис България - Свят 2007".Месец по-рано дизайнерката Аля Милушева пък представи страната ни на друг световен конкурс за красиви семейни дами, но в... Калининград, Русия. На фона на цялата изящност и блясък обаче скоро тръгнаха грозни махленски препирни коя е по-заслужила и коя е по-хубава. Типично по български беше забравен двойният успех на несъмнено красивите Аля и Екатерина и фактът, че целта на подобни състезания е да се развива благотворителна дейност.

Според Теодора Колчева, която държи правата за организиране на конкурсите "Мисис Галакси", "Мисис Земя" и "Мисис Интернешънъл", Екатерина Дунева е класирана не трета на световния конкурс, а пета, и лъже за успеха си ."Аз бях поканена да се включа в конкурса, организиран от Миглена Савова - "Мисис България - Свят", и в този, който прави Теодора Колчева. Избрах организацията на Меги (Миглена Савова - б. р.), след като се посъветвах със семейния адвокат, а и тя ми показа цял куп документи.

Предполагам, че изборът ми е една от причините за нападките сега", обясни Катя Дунева вчера. Патентното ведомство у нас е издало сертификат на Савова, че единствено тя може да организира мероприятия с марката "Мисис България", казаха от агенция "Профайл", която се грижи за имиджа на Катя Дунева.

Оттам твърдят, че петото място в Лас Вегас всъщност е резултат от гласуването на зрителите в сайта на конкурса. Доказателство, че Дунева е трета, e лентата, с която е била отличена и предоставения сертификат допълниха от пиарската агенция.

"Атаката започна през месец септември, когато стана ясно, че съдът забранява на варненския модел Теодора Колчева да провежда мероприятия с марката "Мисис България", казва Дунева. По думите нападението е срещу нейната мениджърка Миглена Савова. "Нямам нищо против да има и други момичета с титли. Ако носителките на призове за красота започнат да организират благотворителност, наистина ще има полза от всички подобни конкурси", категорична е г-жа Дунева. Като носител на титлата "Мисис България", в момента тя се занимава с благотворителност. Има фондация, с която издирва талантливи деца от сиропиталища, на които плаща уроци по балет и рисуване."Тази атака се подновява за трета година и не е срещу класирането на Катя Дунева.

Единствената цел е да се опорочи доброто ми име и марката "Мисис България", коментира Савова.Ето и опровержението на Теодора Колчева:На специална среща с журналисти лицензиантката на световните конкурси Mrs. Galaxy и Mrs. Earth за България се похвали с нов лиценз - за конкурса Mrs. United Nations. Преди месеци на въпросният конкурс участва Екатерина Дунева. След като в България обаче тя обяви, че е участвала на Мисис Свят 2008, понесе наказание от световната централа на конкурса, а лицензът за него бе отнет от Ирина Папазова и предоставен на Теодора Колчева.

"Смятам, че това е един престижен конкурс и не мога да си обясня защо трябва да се бъркат имената на конкурсите. В България всичко е прозрачно за пред света, световните централи следят какво се случва у нас и подобни неща са недопустими" - коментира Теодора Колчева.

Регистрацията на марката "Мисис България Misis Balgarya" с входящ номер 91 532, собственост на Миглена Савова, е отменена и дамата в момента обжалва решението. Това е единственото съдебно производство, в което името на Теодора Колчева е замесено, но не като ответна страна, а като свидетел на Патентно ведомство. Всички слухове на тема съд между двете са абсолютно необосновани.На лицензиантката на световните конкурси Теодора Колчева, предстои да организира Mrs. Bulgaria и Lady Bulgaria - марки, регистрирани в Патентно ведомство с номера на заявките съответно 106361 и 106362. Победителките от конкурса ще представят България на Mrs. Galaxy, Mrs. Earth и Mrs. United Nations, както и на конкурсите MS Galaxy, MS Earth и MS World. Ще свършат ли скандалите около миските ни или "най-забавното" все още предстои!

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg