Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Бъдете красиви на работното си място

07.07.2008


Бъдете красиви на работното си място

Независимо дали се опитвате да привлечете добре изглеждащ колега или просто искате да изглеждате по най-добрия начин през целия работен ден, да се научите да комбинирате красотата и работното място е много добро оръжие от женския арсенал.

Специфичните ви потребности от разкрасяване зависят в много голяма степен от професията ви и от личните различия като нюанса на кожата и цвета на очите.

Хитрина, която може да направи чудеса с най-добрата ви приятелка, може да не ви отива ни най-малко, точно както обратното е вярно в нейния случай.

Първата стъпка към вземането на решение какви хитрини за разкрасяване да използвате е решението за това какви цветове се използват на работното ви място. Красотата и работното място могат да бъдат съвместими.

Определете цветовете, от които се нуждаете

Какви цветове носите обичайно?

Хора с бледа кожа и коса трябва да се придържат към хладните нюанси, които не са прекалено светли, докато жени от африкански произход могат да добавят ярки цветове като различните видове зелено и пурпурно към разкрасяващия си арсенал, без това да бъде някакъв проблем.

Специалистът по грим в местния ви универсален магазин може да ви помогне да изберете цветовете, които отиват най-много на чертите ви и на тона на кожата ви. Дори и дребни неща като формата на лицето и чертите му могат да променят до голяма степен цветовете, които носите.

Когато опитвате нови неща, помнете, че каквото и да носите, ще се придържате към едни и същи цветове, но приложението им ще бъде съвсем различно, когато става въпрос за красотата и работното място.

Жената на щанда за козметика ще може да ви бъде по-полезна, ако й обясните, че се нуждаете главно от съвети за през деня, така че нямате нужда от силен грим. Ако тя ви предложи да ви гримира пробно, трябва да има това предвид. След като направите избора си на цветове, идва времето да се научите как да ги използвате.

Упражнявайте се да нанасяте грима си

Както повечето от нас знаят, ключът към перфектността е практиката. Ако искате да се усъвършенствате в полагането на грима си на работното си място, ще трябва да го упражнявате до момента, в който не започнете да се справяте добре.

Най-добрият начин за нанасяне на грим е този, при който човек трябва да провери отново дали наистина имате някакъв грим. Най-подходящото място за постигане на това съвършенство са очите и устните ви.

По отношение на устните ви блясъкът за устни е по-добрият избор в сравнение с яркото червило, защото придава по-приглушен цвят на устните ви и все пак ги подчертава. Ако все пак предпочитате да носите червило, насочете се към по-дискретни цветове като розовото за хората с бледа кожа или какаовите нюанси за по-мургавите хора.

Изберете няколко нюанса по-тъмно червило в сравнение с цвета на кожата ви, за да подчертаете устните си, без да им придавате прекалено приканващ вид. Умереността е ключът към добрия външен вид, който е перфектен за работното място.

Ако все пак ви се иска да носите цветове като черешово червено, помнете, че колкото по-бледа е кожата, косата и очите ви, толкова по-малко подходящо ще бъде то в офиса.

Използването на по-тъмни цветове за областта около очите ви е важно за постигането на по-балансиран вид, но помнете, че е възможно да преминете границата на приетото с подобен вид избор и може би хората в офиса няма да ви приемат сериозно.

По отношение на очите ви един пласт спирала за очи върху горните мигли и малко сенки за очи би трябвало да е достатъчно. Ако решите, можете да използвате очна линия, но трябва да бъде в по-светли тонове, например кафяво, а не черно, за да могат цветовете да останат некрещящи и приглушени. Нанесете цвета върху клепачите си с внимателно движение и стигнете само до извивката на окото - не рисувайте лицето си чак до веждите. Това трябва да се извърши върху лек слой от фон дьо тен, който да се смесва добре с естествения цвят на лицето ви.

Уверете се, че сте проверили внимателно линията при челюстта, за да не постигнете ефекта на маската и след фон дьо тена нанесете лек слой пудра, за да изравните пластовете. След като усвоите перфектно тези съвети за грим, ще изпитвате удоволствие от това колко лесно е да се приготвите сутрин, преди да излезете за работа.

Като допълнителен бонус ще ви бъде нужно съвсем малко време, за да се приготвите за вечеря навън, когато сте приключили с работата си!

Красива коса на работното място

Макар че е изкушаващо как чрез един обикновен кок може да държите косата си извън очите си, тя да не ви пречи и като цяло да не ви създава проблеми, това не е точно нещото, което бихме нарекли проява на стил.

През работното ви време косата ви не трябва да бъде съвсем безупречна, но наистина ви се иска да направите усилия, за да сте сигурни, че тя изглежда добре и все пак не изисква особени грижи.

Що се отнася до прическата ви, много от нещата, които са били популярни в миналото, като например обикновена плитка, конска опашка или прекалено дълги плитки, вече изглеждат детински. Съживете ги чрез добавяне към старата тема на хубави клипсове или модни прихващания или открийте нов стил, който ви подхожда добре.

Резултатът от късото подстригване може да е в това, че косата няма да ви пречи и в същото време ще ви позволи да комбинирате красотата и работното място. Лента за коса или барета са единствените неща, които ще са ви нужни, за да й придадете някакъв стил, а за наистина къса коса малко гел или мус и вече сте готови да излезете.

Ако косата ви е със средна дължина или е дълга, може би ще ви бъде по-трудно да намерите лесно решение за стил, който показва класа и красота.

Ако носите косата си разпусната, може би ще изглеждате по-млада и може би ще ви направи по-красива. Попитайте приятел, на когото вярвате, как изглеждате, когато сте готова за излизане за работа, за да разберете дали това е наистина най-подходящия за вас стил.

Наистина по-дългите коси имат предимството да дават повече възможности за оформяне на прическа, така че ако не искате да ги носите пуснати, направете справка в Интернет или помолете стилиста си за идея за нещо, което е лесно за правене и изглежда страхотно през цялото време.

Не забравяйте за вътрешната красота

Ако се опитвате да изглеждате красива на работното място, не забравяйте за влиянието на вътрешната красота. Подходящото поведение и чудесната усмивка са всичко, от което много жени се нуждаят, за да изглеждат много по-красиви независимо от това колко силен е гримът им или какви дрехи носят в конкретния ден.

Съзнателно се опитвайте да се усмихвате повече и по всяка вероятност ще забележите, ще също така повече хора ви обръщат внимание. Обичайте себе си, вида си и красотата си на работното място. Нуждаете се единствено от самоувереност и можете да постигнете почти всичко.

Ако следвате останалите съвети в тази статия, вече сте направили сериозни стъпки към красотата си, вътрешна и външна. И разбира се, за да започнете не пречи това, че вече сте абсолютно красива! 

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg