Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

10 хранителни продукта за красота

10.04.2009


10 хранителни продукта за красота

10-те продукта, които ще допринесат за увеличаването на твоята виталност и красивия ти външен вид в много кратък срок са класирани от Американската медицинска асоциация пише ViewSofia.

Моментът сега е ранно-пролетен, преходен, идеален за детоксикация, затова вземи маркера и на отпечатания си екземпляр от тази статия дебело подчертай от къде да започнеш и на къде да вървиш в този списък от 10-те най-важни за красотата храни.

Доказано подобряват качеството на живот с 30%, а външния вид и самочувствието - с много нагоре.

Ето ги, да започнем.

1. Зеленолистни зеленчуци и зърнени храни. С антитуморно и тонизиращо действие.

2. Ектра върджин зехтин. Идеален антиоксидант, чудесно предпазващ от сърдечни болести.

3. Зеле, брюкселско зеле и броколи. Изключително богати на витамин С, бетакаротин и хлорофил, всичките доказани антиоксиданти, съответно перфектни за предотвратяване на стареенето.

4. Портокали и домати. Първите заради антибактериалните си и противовъзпалителни качества, вторите - заради ликопена, антиоксидант с изумително действие.

5. Чай. Съдържа полифеноли, които възпрепятстват развитието на туморни клетки. Черен или зелен, чаят предпазва клетките от дегенерация и е отлично средство за освежаване и тонизиране.

6. Гъби Шитаке. Можеш да ги откриеш почти само в ресторант Кибеа в София, а може би и в някой добре снабден хранителен магазин. Съдържат лентинин, което е антитуморен полизахарид, витамин Д и вещества, които регулират нивата на холестерол по-добре от всякакви хапчета.

7. Тлъсти риби. Например сардина, сом, сьомга или каквото ти харесва. Супер богати на Омега 3, те имат подчертано антидепресивен ефект и са страхотен борец срещу кардио-болестите.

8. Ядки. Богати на белтъчини, те освен това имат свойството да разреждат кръвта.

9. Кисело мляко с пробиотици. Стимулира имунната защита на организма и има антитуморно действие.

10. По-малко известните у нас лупини, подобно на соята, които се добиват от растение, отглеждано в Австралия, Северна Америка и в Западна Европа - подобряват кръвообръщението и намаляват холестерола.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg