Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Какво говори изборът на вратовръзка

03.02.2009


Какво говори изборът на вратовръзка

Вратовръзката е доста популярен мъжки "атрибут", който освен това играе важна роля и има особено предназначение. Вратовръзката може да разкаже за социалния статус, материалното положение, характера и ценностите на своя собственик.

Психолози са провеждали редица тестове, с които се опитват да типологизират характера на мъжа, в зависимост от неговите предпочитания по отношение на избора на вратовръзки. Ето някои от изводите, до които са достигнали:

Вратовръзка на цветчета

Най-обаятелните представители на силния пол предпочитат именно тази вратовръзка. Те са добри, романтични, общителни, няма да откажат помощ на изпадналите в беда. Често стават душата на компанията, особено на женската, тъй като са галантни и притежават силно развито чувство за хумор.

Като правило, това са хора на творческите професии или мъже с някакво страстно увлечение или хоби. Те си затварят очите за неприятностите на реалния живот и, стремейки се към хармония, често живеят в един илюзорен свят. Желателно е жената, която избира такъв мъж, да бъде самостоятелна и да си е стъпила здраво на краката (в това число и във финансово отношение).

Вратовръзка на шарки

Мъжете, които носят вратовръзки на малки фигурки, ромбове или други орнаменти, обикновено са скромни и незабележими. Те рядко изпадат в пристъпи на гняв и почти никога не извършват неконтролируеми постъпки.

Никога не изгубват самообладанието си, винаги действат спокойно и осъзнато. Парадоксално е, но именно тази черта от техния характер - пълната невъзмутимост - понякога най-много от всичко дразни жените. Те очакват да видят една по-емоционална мъжка реакция на различните събития и дори авантюристични постъпки. Този тип мъже обаче не са способни за авантюри и импровизации, но затова пък могат да бъдат солидна опора в една връзка.

Едноцветна вратовръзка

По-добре стойте надалеч от тези мъже. Особено от тези, които предпочитат вратовръзките със сив, бежов или черен цвят. Те са мрачни натури, родени бюрократи. Какво говори този важен мъжки атрибут - вратовръзката и "канцеларски мишки". Те са педантични в своите постъпки, праволинейни, строго спазват законите. Понякога са и доста натрапчиви и именно за тях се казва, че е по-лесно да им се отдадеш, отколкото да им обясняваш защо не искаш това.

Има обаче и такива моменти, когато общуването с тях може да ви бъде от голяма полза. Например, след оскърбителна изневяра или предателство от страна на друг мъж, жената трябва да си поеме дъх, "да оближе раните си", а това става най-лесно, когато до нея има мъж, който е абсолютно последователен и предсказуем в междуличностните отношения. Тя може да бъде сигурна, че никога няма да получи от този тип мъж предателски удар в гърба. Всичко, което той се готви да направи, е резултат от безкрайно предварително обмисляне. Жената само трябва да има необходимото търпение да го изслушва.

Вратовръзка на малки и големи точки

Този тип мъже упорито са стремят към целта си. Те винаги са готови за отбрана, притежават колосална работоспособност и доста голямо самолюбие. Могат да работят цял живот само на едно място, ако това е работата, за която са мечтали през целия си живот. А те мечтаят предимно за самостоятелност и възможност сами да взимат решенията в живота си.

Мъжете от този тип са с весел нрав, жизнени и общителни. Те са идеалните приятели. Ако открият жената на своя живот, те ще й бъдат верни до гроб.

Освен това те са верни и надеждни приятели, които знаят какво означава понятието "мъжка дружба".

Вратовръзка на райета

Предпочитана е от консервативните хора. Те са грижовни, коректни и верни. Не първо място, в системата на техните приоритети, винаги стои работата. Без успешната си кариера те не могат да си представят своето съществувание.

Строгите линии на предпочитаната от тях вратовръзката като че ли способстват за концентрацията на тяхното внимание върху делови начинания, професионални проблеми и им помагат да планират успешно кариерата си. Не напразно, в деловите среди, вратовръзката на ивици се смята за символ за символ и задължителен атрибут на преуспяващия бизнесмен. Често срещания проблем при тези мъже е липсата на чувство за хумор.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg