Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Укротете къдриците

03.12.2008


Укротете къдриците

Жените с права коса мечтаят за къдрици, а щастливите притежателки на красива къдрава коса често не знаят как да се грижат за нея. Смята се, че къдравата коса изисква много по-сложни грижи, но това не е така. Просто грижите са малко по-специални.Ако искате да се радвате на красива къдрава коса, може да ви помогнат следните съвети:

1. Шампоанът и балсамът, които използвате, трябва да бъдат максимално леки.

2. След измиване подсушавайте внимателно косата си с кърпа, но в никакъв случай не я подсушавайте напълно! В противен случай вашите къдрици ще се разпаднат, а освен това съществено ще се увеличи и вероятността от травмиране на косата.

3. За фиксирането на къдриците използвайте гел за коса за силна фиксация. Избирайте козметични средства с лека текстура, които няма да натежат върху косата. Нанесете малко количество гел върху двете си длани, след това ги разтрийте, за да затоплите средството и го нанесете върху косата. Започнете от задната част на шията и движете ръцете от корените към краищата на косъма.

4. Къдравата коса страда много повече в сравнение с останалите типове коса от горещия въздух. Старайте се използвате сешоар колкото се може по-рядко. Ако не можете без него, купете си сешоар, който притежава приставка за изсушаване на косата със студен въздух. Разделяйте косата на отделни къдрици, а след това ги изсушавайте последователно. Не си струва да използвате гребен - вместо него по-добре използвайте ръцете си. Къдравата коса не трябва да се изсушава напълно, тъй като това може да я увреди. Затова спазвайте правилото: по-добре леко влажна, отколкото пресушена.

5. Използвайте лак за коса, но само в корените на косата. По този начин тя няма да се слепва и ще запази обема си.

6. Къдравата коса трябва редовно да се подстригва. И затова ако вашите къдрици често "цъфтят", вие трябва да подрязвате краищата на косата по метода на горещата ножица. Това подстригване ще запази по-дълго време здравия вид на вашата коса.

7. Изборът на гребен е от голямо значение за здравето на косата. За къдравата коса са подходящи гребените с редки зъби, които внимателно ще разделят къдриците и няма да ги заплитат. Оптималният избор е гребенът да бъде от натурален материал или поне с антистатично покритие.

8. Не забравяйте, че къдравата коса е в рисковата група поради нейната склонност към нацепване. А допълнителното натоварване (например боядисването на косата) може да задълбочи проблема. Ето защо е препоръчително два пъти седмично върху косата са се нанасят подхранващи маски (както готови, така и по домашни рецепти).

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg