Topmodel.bg  »  Статии  »  Съвети за жени  »  Преглед

Укротяване на кича

12.02.2009


Укротяване на кича

Стилът не е това, което беше. Блестящи материи, животински принтове, лак, ярки цветове - всичко това може да намери място във всеки моден гардероб, при това без да приличате на порно звезда. Дори бих казала, че е препоръчително, защото някои по-интересни елементи ще покажат, че имате собствено отношение към дрехите, без да се влияете от общоприетите тесни рамки на стилното.

Много често неща, които сме поставяли на ръба на кича, много скоро се оказват по подиумите. Типичен пример е Лакът, който в началото погледнахме с недоверие, но след това повечето от нас осъзнаха, че лачена чанта или обувки съживяват и най-скучната дреха. Особено когато лакът е в цвят - нашите фаворити са бордо, турско синьо, жълто.

Но пък всеки може да си направи собствена класация. Така че, за да изпреварвате тенденциите, мислете в перспектива и не забравяйте поучителната история на лака, който от отричан се превърна в обичан от много момичета.

Историята с ярките цветове е друга. Много хора са в заблуда, че носенето на черно ще ги направи стилни. Да, черното е чудесно, но скриването в него и само в него ден след ден не води до бляскави резултати. За мен няма по-неприятно от дребно и слабо момиче с черна дълга коса, с матов тен, облечено от глава до пети в черно. В масовия случай това е катастрофа.

Не искам да ме разберете погрешно, аз също харесвам черното, все пак то не е виновно, че толкова много хора не могат да съчетават и прибягват до него като спасение. А всъщност комбинирането на цветове е лесно.

Ярките и дори крещящи тонове разпръскват сенките на монотонното облекло, а в идеалния случай озаряват и тена на лицето. Може да ги съчетаете с черно, с бяло, със сиво. С тях лесно се постига контраст, дори да изберете за останалата част на облеклото си цвят от същата гама, но значително по-блед. И ако ярките цветове имат елемент на неочакваност, то най-голямото предизвикателство за стила е носенето на животински принтове.

Всичко, което напомня на джунглата, е строго забранено, ако не искате да ви обявят за кичозни. Но ако не се притеснявате от леко заиграване с добрите нрави, може да опитате принтове в необичайни цветове например, или да ги използвате като акценти в колани, брошки и други аксесоари. Да са си правили майтап с вашата златиста или сребриста чантичка? С моето златно портмоне за партита най-редовно.

Честно казано, не съм обръщала особено внимание, защото аз си го харесвах. Можеше да съм облечена цялата в сиво и то пак успяваше да разсее мъглата наоколо. С колие от лъскава кожа, бяло-перлен панталон или туника с паети (поотделно, не заедно) няма да има никакво съмнение, че не сте като останалата част от тълпата. artishock.bg

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg