Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

ИНТЕРВЮ - TopModel пита, Полина Гергушева отговаря

24.04.2009


ИНТЕРВЮ - TopModel пита, Полина Гергушева отговаря

Разговаряме с Полина Гергушева, която получи 3-то място на конкурса "Мис България" 2009 и титлата „Мис Туризъм Планет". Има пленителен "усмихнат" глас и през цялото време кипи от енергия. Много лъчезарен човек, който сега ще поставим на стената на плача, която ТопМодел създаде специално, за да задава неудобните въпроси :-) ...

TopModel:  Коя е Полина Гергушева един месец по-късно след конкурса „Мис България" 2009?

Полина: Един месец по-късно съм си същата Поли, малко по-отговорна от преди.

TopModel: Тежи ли короната на 3-тото място и титлата „Мис Туризъм Планет"?

Полина: Не.Вобще даже.

TopModel: Защо реши да се занимаваш с мода?

Полина: Не си спомням вече. От малка ме влече. А пък и не се занимавам сериозно.Всичко около модата е красиво може би заради това, но красотата както и модата не са постоянни,това трябва да се напомня понякога.

TopModel: Какво ти хареса и не в модния бизнес?

Полина: Нещата, които не харесвам са много повече от тези, които харесвам. Модният бизнес в България не е на добро ниво,но пък се развива добре. Има адски много неща, които трябва да се променят.

TopModel: Има ли достатъчно култура в България? Променя ли се манталитетът на българина в това отношение през годините?

Полина: Не. Българите сякаш са прекалено затворени в това отношение. Манталитетът се мени разбира се, но всяка класа е различна.

TopModel: Модел или Манекен? Наясно ли са младите българи с отговорността на тази професия?

Полина: Двете професии са различни. Често се смесват понятията особено в България, тъй като тук ако си само едното или само другото няма как да се изхранваш. Повечето модели са и манекени,за да могат за изкарват повече. У нас не се плаща достатъчно!

TopModel: За тъмната страна на бизнеса?

Полина: Незнам, не съм се сблъсквала с нея.

TopModel: Полагат ли достатъчно грижи Топ Моделите в България за външния си вид?

Полина: Мисля, че да.

TopModel: Колко е важна работата в екип?

Полина: Това е най-важното нещо в една работа. Ако няма разбирателство нещата започват да куцат и в крайна сметка не се получават.

TopModel: Каква музика предпочиташ?

Полина: Слушам всякакъв вид музика. Няма само един стил, който да предпочитам.

TopModel: Започнаха ли да се изпълняват мечтите ти?

Полина: Мисля, че да.

TopModel: Какво се случва с образованието ти? А сега накъде?

Полина: Студентка съм първи курс. Специалност библиотекознание и библиография. Освен това съм стажантка във вестник Стандарт. С журналистика искам да се занимавам, винаги съм искала. Надявам се в тази област да се развивам.

TopModel: Какво знаем и какво не за Полина Гергушева? Какво не ни трябва да знаем за нея ?

Полина: Ха-ха Каквото Не трябва да знаете, няма и да го узнаете. Всъщност мисля, че се знае достатъчно.

TopModel: Колко е важно за един модел да има професионален фотобук?

Полина: Това е най-важното. Един модел не може да започне работа без фотобук. Това е като да кандидатстваш за работа а да нямаш CV.

TopModel: Защо някои модни агенции „продават" моделите си на безценица? Да поговорим малко за срама и предразсъдъците на младите българи...

Полина: Аз казах вече, че не се плаща достатъчно на моделите. А относно предразсъдъците това е основен проблем във всяка работа. Всички имаме предразсъдъци.

TopModel: Перспективите според теб в модната сфера?

Полина: Те са малко и трудно се стига до тях. Трябва да имаш голям късмет и да си много амбициран, за да стигнеш едно добро ниво.

TopModel: Каква е ролята на интернет за развитието на модния бизнес? TopModel.bg се утвърди вече с много силни позиции като концепция в тази ниша, сподели мнение?

Полина: Огромна роля заема интернет. Това е медия, която успешно се наложи дори надмина телевизията, радиото и печата.

TopModel: Как казваш, че е номерът на мобилния ти?

Полина: Ха-ха!!

TopModel: Какво мислиш за тези модели, които работят от дълги години извън България... Как начинаещите модели могат да стигнат тези „върхове"?

Полина: Ами според мен всичко е въпрос на амбиция и малко късмет.Но може би трябва да попитаме тях как са го постигнали.

TopModel: Дисциплината и отговорността преди снимки. Как трябва да се подготви един модел, за да е перфектен в един снимачен ден или на конкурс?

Полина: Зависи за какво става въпрос, всеки ангажимент си има изисквания. Различно е! Естествено точността на първо място.

TopModel: Има ли лоялност в модния бизнес? Идеята на TopModel.bg е да промени някои основни положения в тази сфера, вкоренени в съзнанието на българина през годините. Ти как виждаш нещата от твоята страна на медала?

Полина: И да и не. Често лоялните биват прецакани от другите и те постигат нещо незаслужено. В последно време това се превърна от просто тенденция в нормална дейност. А не е правилно. Аз предпочитам да не постигна нищо отколкото да го направя по нечестния път.

TopModel: Имаш ли някакви препоръки, които да дадеш на читателите на ТопМодел?

Полина: Да.Препоръчвам им да продължават да четат ТопМодел. Да са по-усмихнати. Усмивката отваря много врати. И да са естествени.

TopModel: Какво мислиш за красотата на българката, мит или истина?

Полина: Истина! Българката е извесна по целия свят със своята красота. Други качества, които притежава е борбеност, амбиция и интелект.

TopModel: Какво мислиш за конкурса „Мис Сащ 2009"? ТопМодел.Бг беше първият сайт в България, който отрази прекрасната новина за българката Лора Чуканова, която стана 3-та подгласничка на Мис Сащ 2009 - Кристен Далтън. Какво е мнението ти за нея?

Полина: Мисля, че тя заслужаваше да стане Мис САЩ. За мен тя беше най-красивата и най-достойната за короната от всички участнички. Не го казвам защото е българка, а защото наистина е така.Тя беше на първо място през цялото време и не разбирам защо стана от първа-четвърта!?!?

TopModel: Нещо за край на това мило интервю?

Полина: Да! Една мисъл която наскоро прочетох и много ме впечатли: „Не е важно какво правиш, а на какво другите мислят че си способен." 

Понякога сме способни на много повече.


Снимката, предоставена от Полина Гергушева

е заснета от ©Камен Вълканов

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg