Topmodel.bg  »  Статии  »  Новини  »  Преглед

Ню Йорк начело в класацията на водещите модни центрове

14.07.2008


Ню Йорк начело в класацията на водещите модни центрове

Петте главни центъра на световната мода остават Ню Йорк, Рим, Париж, Милано и Лондон, но в класацията на водещите модни средища път нагоре си пробиват и градове от В-листата като Сидни и Дубай, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от годишно проучване на Global Language Monitor.

Ню Йорк е начело в класацията за пета поредна година. Рим и Париж също запазват втората и третата си позиции от миналата година, но Милано и Лондон са разменили местата си и сега са съответно на четвърто и пето място. Изненадващ за авторите на проучването е възходът на по-малки модни центрове - изкачването на Сидни от 12-а до 7-а позиция, и най-вече преместването на Дубай от 24-о на 12-о място.

Сред градовете, които за пръв път попадат в класацията Топ 25 на водещите модни центрове в света, са Делхи в Индия (25-о място) и Мадрид в Испания (15-о място), както и Стокхолм - единственият северен град в списъка, и южноафриканският град Кейптаун. Токио остава столица на азиатската модна индустрия, но тази година заема десета позиция, за разлика от миналогодишната шеста. От тазгодишната листа са изпаднали Сао Пауло и Банкок. БТА

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg