Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Млади дизайнери превземат българският пазар с уникални, ръчно изработени бижута.

05.03.2010


Млади дизайнери превземат българският пазар с уникални, ръчно изработени бижута.

Тя е млада , тя е талантлива и е на път да превърне таланта си в един наистина успешен бизнес.Бижутата на Анна Станкова се отличават с изключителния си дизайн , съобразен с последните писъци на модата , както и с уникалността си. Oт всеки модел има само по една бройка и възможността да срещнете някой със същото е сведена до нула ,а знаем колко е важен този факт за повечето дами.

Изключителната и креативност и богато въображение и помагат да твори бижута , които се разпростират в най-различни стилове като успяват да докоснат всички разновидности на съвременната жена , млада дама и дори тинейджърка.Сред моделите и можем да открием елегантни перлени колиета и обици , екстравагантни многоредови синджирени колиета с множество висулки и мъниста по тях , както и най-различни диадеми , гривни , обици и какво ли още не.Успяхме да се свържем с младата дизайнерка и тя даде специално интервю за www.topmodel.bg.

Бижута от Анна Станкова

Кога и как започнахте да се занимавате с дизайн на бижута?

Всъщност от много малка. В началото правех аксесоари за себе си, конкретно за даден тоалет. Правила съм и много подаръци за мои приятели. Съвсем неусетно се превърна в по-сериозно начинание, когато направих блог (www.viewash.blogspot.com) и започнах да ги показвам пред по-широка аудитория. Разбира се и с голяма доза късмет, да попадна на правилните хора, които ми помогнаха да развия таланта си.

Имате ли любими дизайнери и от къде черпите вдъхновение?

Мотивира ме желанието да накарам жените, които носят моите бижута да се чувстват уникални и стилни. Идеята ми е да помогна на клиентите си да променят визията си, с помоща на един аксесоар. Много често идеята за бижутата идва от дрехите. Вдъхновяват ме отделни красиви детайли и елементи от бита. Харесвам много и различни дизайнери. В сферата на аксесоарите ми допада стилът на Тom Binns

Тъй като вашите бижута са предимно екстравагантни и съобразени с последните модни тенденции , за какъв тип хора смятате,че те са подходящи и какъв тип хора са редовните ви клиенти?

Клиентите ми са разнообразни като възраст, характер и стил на обличане. Разбира се бижутата ми са най-популярни сред младите момичета, търсещи ефектни и модерни аксесоари на достъпни цени, но имам и клиенти, които спазват деловия дрескод в ежедневието си.

Правите ли бижута по поръчка , по снимка или по някакво описание от клиента?

Не, нямам такава практика. Аз съм преди всичко творец и процеса на вдъхновението и измислянето на самото бижу ми доставя удоволствие. Понякога ми идват идеи от снимки на други бижута, като стил, но никога не правя идентични копия по поръчка.

Смятате ли да обърнете внимание на мъжката част от обществото , тъй като в повечето случаи те са пренебрегнати?

Да, мислила съм да направя и мъжка линия, но на този етап творческите ми търсения са в дамските бижута. В бъдеще задължително ще обърна внимание и на мъжката мода, няма да бъдат пренебрегнати.

Каква е ролята на бижуто в тоалета на съвременната модерна жена?

Бижутата са ключовият елемент в облеклото. Те могат както да придадат уникален стил на всяка една дреха, така и да я съсипят, ако не са внимателно подбрани и съобразени с нея. В гардероба на една жена задължително трябва да присъстват, както класически, така и модерни големи и екстравагантни накити. Много е важно обаче да не се прекалява с тях.
Георги Ангелов
Администратор
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg