Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Рая Пакова - ТопМодел за месец февруари

01.02.2010


Рая Пакова - ТопМодел за месец февруари

Име: Рая Пакова Години: 18

TopModel: С какво се занимаваш?

С мода и учене :D Тази година завършвам средното си образование и ме очакват кандидатстудентски вълнения.

TopModel: От кога се занимаваш с мода?

Сериозно от 1 година.

TopModel: Защо си в TopModel.bg?

Попаднах случайно на сайта и ми хареса, защото смятам, че разкрива възможности за много нови и интересни запознанства.

TopModel: С кого си снимала досега?

Снимала съм с Ивайло Станев, Петър Тодорински, както и за Photosynthesis.

TopModel: Мнението ти за модата в България?

Според мен модата в България се развива успешно в последните години, но просто както за всяко друго нещо, така и за нея е нужно време и усърдие. Желание за развитие има, но пробивът става доста по-трудно, отколкото в останалите страни. В България имаме много, наистина много талантливи фотографи, даровити дизайнери, както и красиви и амбициозни модели.

TopModel: Мнението ти за модните агенции в България?

Както навсякъде другаде, има и добри и не толкова добри агенции. Всеки млад модел има право на избор. Нямала съм нещастието да се „опаря” от нечистите среди в модния бранш и истината е, че съм доволна и благодарна на моята агенция – Expose Model, истински професионалисти са и възнамерявам да продължа съвместната си работа с тях.

TopModel: Кога един модел се превръща в модел?

Един модел се превръща в модел, когато модата стане професионално ежедневие за него, когато наложи лицето си пред експерти, фотографи и медии, когато започне да приема модата като неизменна част от живота си – тогава според мен моделът може да се нарече модел в същинския смисъл на думата.

TopModel: Има ли морал в модата?

Трудно е да се каже „ Да, има” или „Не, няма”. Всичко зависи от хората и работната среда. Смятам, че ние българите не сме достигнали още нивото, на което да приемаме талантливите модели и изобщо творци като гордост за страната си.

TopModel: Какво мислиш за красотата на българката, мит или истина?

Като патриот ми иде да изкрещя „Истина е!”, но Истината е, че всяка жена може да бъде красива, стига тя самата да повярва в красотата си, да се уважава и поддържа.

TopModel: Каква музика харесваш и дава ли отражение тя в ежедневието ти?

Харесвам хубавата музика, независимо какъв стил е тя. Според това в какво настроение съм, слушам ретро, хаус, поп и R&B. Музиката е постигнатата хармония с емоциите на почти всеки човек.

TopModel: Има ли някаки специални грижи, които полагаш за формата си?

Почти не. Ходя на фитнес от време на време, но не и сериозно, макар че ми се иска, а и идват балове хи-хи. Но никога не съм спазвала диети и не съм се подлагала на ограничения, хапвам си от всичко по малко и се чувствам добре в тялото си.

TopModel: Бъдещите ви творчески планове, знаем че има такива...?

Надявам се да продължа образованието си, като едновременно се развивам и в сферата на модата и дано скоро мога да се нарека Истински модел  Имам желанието и силите да постигна целите си.

TopModel: Има ли някакви препоръки, които да дадеш на читателите на ТопМодел?

Желая на всички читатели да слушат сърцата си и да следват мечтите си, защото „Няма невъзможни неща!”

TopModel: Нещо за „край” на милото ни интервю?

Пожелавам на целия екип на Topmodel най-напред здраве и много професионални успехи. Продължавайте да бъдете професионалистите, които сте! Благордаря ви за честта, която ми оказахте. Целувки!

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg