Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Георги Асенов: Ключът към успеха е да се забавляваш в работата си

10.08.2009


Георги Асенов: Ключът към успеха е да се забавляваш в работата си

Професията и работата на моделите е тясно с свързана с тази на гримьорите, но какво се случва, когато и двете професии се съчетаят в един човек, какъвто е Георги Асенов - модел и гримьор на модна агенция ES Line Models, може да разберете от самия него

- Как реши да се занимаваш с грим?

- Афинитета ми към тази професия идва от любовта ми към рисуването, особено на човешки лица. А още по-голямо предизвикателство е да променяш лице с определена конструкция и да го правиш да изглежда различно и по-красиво. Това винаги доставя радост и помага за самочувствието.

- Кои лица са лесни и кои трудни за гримиране?

- Естествено, когато лицето е с правилни черти, гладка и чиста кожа, тогава и усилията са по-малки. Обратното, когато има конструктивни и козметични несъвършенства, като обемни диспропорции, прекалено хлътнали очи, бръчки, пъпчици и др., задачата става по-сложна, но и предизвикателството е по-голямо.

- Каква е ролята на цветовете при грима?

- Те са основното средство за постигане на желаната идея. Чрез тяхното умело съчетаване може да се подчертае или прикрие определен елемент от лицето, да се придаде внушение за свежест, острота, дълбочина или изпъкналост, където е необходимо. Светлите цветове помагат за засилването на обемите, докато тъмните ги потапят. Топлите създават мекота, а студените острота. Съществено значение играе и това, дали тоновете са матови, седефени, перлени или гланцови.

- Кога гримът трябва да е лек и кога силен?

- В ежедневието няма нужда от силен грим. Ако е необходимо, малко пудра или лек фон дьо тен, спирала и гланц за устни е напълно достатъчно. Ако се ползват сенки е добре да бъдат в телесни и земни нюанси. На официални събития гримът може да е по-изразителен, дори да е в ролята на акцент, съчетан с аксесоарите. Опушеният грим винаги е на мода в последните години. Използването на изкуствени мигли също много помага за по-ефектен и фатален поглед. Смело може да се експериментира с грима, когато тоалетът е екстравагантен, както и при забавления в дискотеки и клубни заведения. Не на последно място силен е и сценичният грим.

- Кои по-известни имена си гримирал?

- Практиката до момента ме е срещала с популярни лица от ралични сфери, предимно от модните и артистични среди. Работата ми в ES Line Models е свързана постоянно с грим за фотосесии на модели към агенцията, по-известни от които са Камелия Янкова, която е победителка в конкурса "Лице на България", Стефи Христова - лице на агенция ES Line Models за 2009-та година. Гримирал съм също имена като Катя Дунева, Юлиана Кънчева, Юлиана Дончева, Мария Игнатова, Цветелина, Ивена, Емануела и мн. др. Доста често работя с Мариана Попова, от чийто талант и творчество се възхищавам.

- Мъжете и гримът?

- Когато са на сцена, пред камерата или фотообектива или за някоя арт концепция, мъжкото лице несъмнено понася грим. Метросексуалните представители на силния пол също, в което няма нищо лошо, стига това да не си личи. Никак не е лошо на официални събития, например сватби, младоженецът да има малко матираща пудра, благодаряние на което кожата на лицето няма да лъщи, особено на снимките после.

- Повече модел или повече гримьор?

- В България моделството е по-скоро възможност за допълнителен доход, отколкото за основно занимание, на което 100% да разчиташ финансово, тъй като при различните проекти заплащането варира в доста широки граници. Освен това, тази професия е до време, въпреки че все пак при мъжете възможността да се практикува е с доста по-голяма продължителност, ако се поддържат в добра форма. При мен нещата за момента са по-скоро 70 на 30 в полза на грима.

- Лесно ли се съчетава професията на модел с тази на гримьор?

- За мен и двете професии са източник на вдъхновение и удоволствие и рядко усещам натоварване, когато се налага да ги комбинирам при определени проекти. В такива случаи факторът "време" е нещото, което най-често ме притиска и може да стане причина за това да изпълнявам нещата по-схематично, без да имам удоволствието да се наслаждавам на това, което правя. В останалото време винаги много се забавлявам и мисля, че това е ключът, който води към успеха, независимо от това кой в каква област работи.

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg