Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

ИНТЕРВЮ - TopModel пита, Елица Любенова отговаря

03.05.2009


ИНТЕРВЮ - TopModel пита, Елица Любенова отговаря

В тази поредица от интервюта, следващата ни участничка беше нашата лична фаворитка и една от най-красивите претендентки за титлата „Мис България 2009" - Елица Любенова.

Като медия, която си пише много добре домашното задание, TopModel поразпита за нея, за да се увери, че наистина всички тези мили думи и положителни отзиви за човека Елица Любенова, изказани от непредубедени източници са истина. За наша огромна радост се оказа точно така!

Уви, Елица не стана първа, но ние не я забравихме, даже напротив - решихме да Ви я представим сега, близо месец и половина по-късно след като тя получи титлата „Мис България Вселена" 2009. Ето я и нея - красива и непредубедена...

TopModel: Коя е Елица Любенова един месец по-късно след конкурса „Мис България 2009"?

Елица Любенова: Ами със сигурност си е същата Елица Любенова , която беше и преди...

TopModel: Тежи ли короната на 2-то място и титлата „Мис България Вселена" ?

Елица Любенова: Определено отговорностите се усещат, но мисля , че тепърва ще започна да усещам тежестта на короната.

TopModel: Защо реши да се занимаваш с мода?

Елица Любенова: Историята определено е интересна... Аз съм човек, който обича предизвикателствата. Два дни преди кастинга видях рекламата по телевизията и реших, че това определено попада в списъка с нещата, които ако не направя веднага или в най- близък период от време, никога не бих се решила да опитам. И така започна всичко...

TopModel: Какво ти хареса и не в модния „бизнес"?

Елица Любенова: Едва сега навлизам в него и може би след време ще мога да се аргументирам.

TopModel: Има ли достатъчно култура в България? Променя ли се манталитетът на българина в това отношение през годините?

Елица Любенова: Разбира се, че има култура в България. Може би финансовата несигурност много често е определящият фактор българинът да изнася културата на доста по-заден план, но аз съм оптимист и смятам, че с течение на времето нещата ще се оправят и ще последват естествения си ход в това отношение.

TopModel: Модел или Манекен? Наясно ли са младите българи с отговорността на тази професия?

Елица Любенова: Има разлика между двете понятия, но в България се препокриват. А дали са наясно младите хора - предполагам.

TopModel: За тъмната страна на бизнеса?

Елица Любенова: Все още не съм се сблъсквала с нея и се надявам, че ако това е начинът да стана по- компетентна в тази област... да си остана невежа.

TopModel: Полагат ли достатъчно грижи Топ Моделите в България за външния си вид?

Елица Любенова: Да или поне това е мнението ми от това, което съм виждала.

TopModel: Колко е важна работата в екип?

Елица Любенова: Благодарение на това, с което се занимавам, а именно танците , работата в екип е от изкючително значение.

TopModel: Каква музика предпочиташ?

Елица Любенова: Няма определен стил, който да предпочитам. Зависи от изпълнителя, текста, музиката. И най-важното от настроението, в което се намирам.

TopModel: Започнаха ли да се изпълняват мечтите ти?

Елица Любенова: Мога да кажа, че съм човек, който е изпълнил много от мечтите и целите, които си е поставял досега. Не мога да кажа, че точно конкурсът е повлиял за изпълнението на някоя моя мечта с изключение на онази мечта, която всяко момиченце иска, а именно един ден да стане принцеса, а конкурса беше мястото където се почувствах като такава...

TopModel: Какво се случва с образованието ти? А сега накъде?

Елица Любенова: В момента ми предстои завършване, а накъде ще видим на есен...

TopModel: Какво знаем и какво не за Елица Любенова? Какво не ни трябва да знаем за нея?

Елица Любенова: Не знаете почти нищо.. :-) ..но и няма нищо, което да не трябва да знаете...

TopModel: Колко е важно за един модел да има професионален фотобук?

Елица Любенова: Изключително важно, независимо, че аз все още нямам такъв.

TopModel: Защо някои модни агенции „продават" моделите си на безценица??? Да поговорим малко за срама и предразсъдъците на младите българи...

Елица Любенова: Ако това е вярно ... е тъжно! Тъжно, защото хората не са продукт, те нямат ценя, а още по- тъжно е за тези от тях, които позволяват да им бъде сложен етикет.

TopModel: Перспективите според теб в модната сфера?

Елица Любенова: Перспективите са много, стига човек да е гъвкав и умен .

TopModel: Каква е ролята на интернет за развитието на модния бизнес? TopModel.bg се утвърждава с много силни позиции като концепция в тази ниша, сподели мнение?

Елица Любенова: Мога да кажа само едно голямо БРАВО на ТопМодел.Бг , за  коректния и точен  начин, по който представя всички събития в модната сфера. Колкото до интернет,  всички ние знаем ,че това е мястото с най-обширната информация по всеки един въпрос.

TopModel: Как казваш, че е номерът на мобилния ти? :-)

Елица Любенова: Ха-Ха някой друг път...

TopModel: Какво мислиш за тези модели, които работят от дълги години извън България... Как начинаещите модели могат да стигнат тези „върхове"?

Елица Любенова: Мисля, че всичко е възможно, аз сама за себе си се убедих в това. Мисля, че с упорита работа, а понякога и малко повече  късмет, всеки може да постигне връх в дадено начинание.

TopModel: Дисциплината и отговорността преди снимки. Как трябва да се подготви един модел, за да е перфектен в един снимачен ден или на конкурс?

Елица Любенова: Един модел трябва винаги да се стреми към съвършенство, особенно преди снимки или конкурс.

TopModel: Има ли лоялност в модния бизнес? Идеята на TopModel.bg е да промени някои основни положения в тази сфера, вкоренени в съзнанието на българина през годините. Ти как виждаш нещата от твоята страна на медала?

Елица Любенова: Както вече споменах доста отскоро съм в тази сфера, но мисля, че лоялноста не е само мит, винаги има хора, които да са и такива, които да не са лоялни, без значение дали става дума за мода или бизнес..

TopModel: Имаш ли някакви препоръки, които да дадеш на читателите на ТопМодел:

Елица Любенова: Да бъдат себе си, има достатъчно други хора...

TopModel: Какво мислиш за красотата на българката, мит или истина?

Елица Любенова: О, това е въпрос, който доста често бива задаван и мисля, че фактите говорят сами по себе си, а е факт, че българката е красива.

TopModel: Какво мислиш за конкурса „Мис Сащ 2009"? ТопМодел.Бг беше първият сайт в България, който отрази прекрасната новина за българката Лора Чуканова, която стана 3-та подгласничка на Мис Сащ 2009 - Кристен Далтън. Какво е мнението ти за нея?

Елица Любенова: Лора Чуканова е изключително красива жена, а фактът,че е българка и е стигнала до такова престижно място на един толкова престижен конкурс  като Мис САЩ 2009, може само да ни накара са се гордеем с това и в частност със самата нея.

TopModel: Нещо за край на това мило интервю?

Елица Любенова: Мога да кажа само, че съм изкючително щастлива, че имах възможност да отговоря на вашите въпроси. Искам да пожелая на хората, които посещават ТопМодел.Бг повече да се усмихват и да има по-малко неща, които да им пречат да го правят.

фотография: Елица Любенова - личен архив

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg