Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

Топ Модел на месец юни - Ива Янкулова

10.06.2009


Топ Модел на месец юни - Ива Янкулова

С малко закъснение този месец, но с приятна изненада, ви представяме модела Ива Янкулова, която съзряхме скоро да навлиза в пространството на ТопМодел.Бг, и която има много интересни нещица да ни разкаже за лятото, музиката, приятелите, модата и творческата натура, криеща в себе си...

Име: Ива Янкулова
Години: 20

TopModel: С какво се занимава Ива?

Ива: Аз съм изключително творчески настроена към света натура. Обичам да рисувам и да творя. Като всеки млад човек чакам да ми свършат изпитие, за да се забавлявам и колкото може по-скоро да отида на море с любимите ми хора. Играя тенис на маса (много съм добра :)). Обичам спорта.

TopModel: Какво интересно се случва покрай Ива и Художествената Академия?

Ива: Тук ме хванахте! :). Точно вмомента трябва да уча за ного важен изпит. Стискайте палци да го взема! Тогава официално ще мога да кажа, че съм втори курс. Академията е свобода. Това е място където до голяма степен сам трябва а намериш себе си. Когато работиш в колектив, обаче, е важно да разбереш в какво точно си добър и с това да помогнеш на останалите и те да помогнат на теб. Работихме по няколко проекта с моите колеги тази година, които се оказаха много ползотворни.искам да им пожелая и да пожелая на себе си за напред да имаме много творчески успехи заедно.

TopModel: От кога се занимаваш с мода?

Ива: С мода се занимавам от около три години. Лятото на 2007 заминах да работя в Китай за три месеца. Беше интересно преживяване. Мисля, че сега имам много повече опит като модел.

TopModel: Защо си в TopModel.bg?

Ива: Случайно попаднах. Впоследствие разбрах, че имам доста познати.

TopModel: С кого си снимала досега?

Ива: Работила съм с Ивомир Пешев, Васил Германов, Александър Кацев, Николай Иванов, Ивайло Станев, Иван Манчев и други...

TopModel: Мнението ти за модата в България?

Ива: Имам прекрасно мнение за бъдещето на модата в България. Специалността ми в Академията е именно МОДА и аз имам щастието да работя с много талантливи и упорити млади хора. Хора с вкус и усет към красивото.Това са настоящите таланти на България, които завбъдеще ще търсят реализация тук и се надявам някой на време да помисли за тях, за да не изчезнат всички безследно в чужбина...това е тъжно.

TopModel: Мнението ти за модните агенции в България?

Ива: Конкуренцията на пазара е голяма, повечето модели се стремят да достгнат професионално ниво, което е трудно. Има много агенции, а пазарът ни е малък.

TopModel: Кога един модел се превръща в модел?

Ива: Един модел до голяма степен трябва да бъде роден такъв. Във фотографията трябва да влагаш сърце, емоция. Апаратът улавя всичко фалшиво. Другият важен фактор е професионалното отношение. Един модел е модел и не бива да се оплаква, защото в крайна сметка това е работа, да знае какво се иска от него във всеки един момент и да даде най-доброто от себе си.

TopModel: Има ли морал в модата?

Ива: Моралът е в теб самия. Ако го имаш го имаш, ако го нямаш го нямаш, независимо дали става въпрос за мода, шоубизнес или за отношениата ти с околните, а хора, които не те уважават и не ти дават морална подкепа срещаш навсякъде. Важно е ти самия да уважаш себе си.

TopModel: Какво мислиш за красотата на българката, мит или истина?

Ива: Българките са изключително касиви жени. Може би все още не съм пътувала достатъчно, за да кажа, че на друго място съм виждала по-хубави. Интересното при българките е, че всяка една има своя различна касота. Нямаме определен типаж.

TopModel: Каква музика харесваш и дава ли отражение тя в ежедневието ти?

Ива: Понякога хаесвам спокойна музика, пускам си pop,rnb или jazz... понякога liquid. Вечер на парти предпочитам breakbeat, по-лек drum and bass, може би electro. Харесвам също ragga, reggae. Много зависи къде, с кого и в какво настроение съм.

TopModel: Има ли някаки специални грижи, които полагаш за формата си?

Ива: Грижи не полагам за фигурата си. Напоследък се стремя да избягвам вредната и калорична храна, макар че на пастата не мога да устоя:), признавам си! Ходех на фитнес, но спрях. Бих ходила пак. Разтоварващо е.

TopModel: Бъдещите ви творчески планове, знаем че има такива...?

Ива: Творческите ми планове са всеобхватни:). Както казах съм като цяло творчески настроена към света натура, така че вдъхновението може да бъде навсякъде. Не бих се определила като много амбиционзна личност, за мен това не винаги е приоритет за един човек. По-скоро се пускам по течението и не насилвам нещата. Хубавите неща стават спонтанно, а спонтанните неща са най-хубави!

TopModel: Има ли някакви препоръки, които да дадеш на читателите на ТопМодел?

Ива: Пепоръката ми към читателте и по-точно към бъдещите амбициозни модели е да не правят всичко за кариерата си на всяка цена, да си установят приоритети и да се научат да преценяват хората срещу себе си. Имайте търпение и много важно - потърсете си агенции, които да ви представят в най-добрата светлина!

TopModel: Нещо за „край" на милото ни интервю?

Ива: За край, искам да поздравя и да пожелая слънчево и усмихнато лято на всички хора в този сайт: моделите, фотографите, коафьорите, гримьорите и дизайнерите, които се обединяват в една от най-хубавит професии на света - професията да създаваш касота!:)

Вижте целия профил на Ива Янкулова

Снимката на Ива е правена от фотографа ©Васил Германов

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg