Topmodel.bg  »  Статии  »  Интервюта  »  Преглед

bTV - Тази сутрин - Мария Вълчева: "Пари в България като модел не се печелят"

01.06.2010


bTV - Тази сутрин - Мария Вълчева: "Пари в България като модел не се печелят"

По материали от ©www.btv.bg

Пълното видео от иинтервюто можете да гледате тук --> Мария Вълчева: "Пари в България като модел не се печелят"

 

Мария Вълчева е фотомодел, който обаче предпочита да работи в чужбина. Скоро и предстои отново пътуване. Тя е ангажирана за следващите 16 месеца и ще снима в Япония, Корея, Дубай, Китай и Турция. Тя гостува на "Тази сутрин" по темата "Как се печелят конкурси за красота у нас":

Трудно е да си модел - не е само това, което се вижда по телевизията - шампанско, червени килими, купон. Особено в чужбина. Имала съм кастинги от 4 сутринта до 4 ч. на другата сутрин. Парите са както си ги изработиш - агенцията покрива абсолютно всякакви разходи - самолетен билет, джобни пари, апартамент, таксита и още хиляди дребни неща. Ние вземаме 50% от изработеното. Ако договорът е за три месеца, това означава, че аз имам едно 12, 13, 15 хил. лв. или евро, зависи от държавата, които аз трябва да изплатя. Ако 12 хил. лв. ми е разходът за трите месеца, аз трябва за изкарам 24 хил. лв.

В България е малко по-различно. Мисля, че се набляга главно на конкурсите за красота, които погубиха изискаността си и се превърнаха в ежеседмичен атракцион в дискотеките. И всъщност не са виновни агенциите или хората, които ги организират, а момичетата, които толкова много ламтят за слава, че се чудят къде да се качат.

Има толкова много модели, българки, които работят навън много успешно, а България не е чувала за тях. Те нямат желание да бляскат по евтини списания и вестници как се целуват или, с извинение, натискат, с някого".

Пари в България като модел не се печелят, категорична е Мария.

фотография в статията: ©Пламена Коева

Павел Баджаков
Администратор
  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg