Topmodel.bg  »  Статии  »  Тенденции  »  Преглед

Политиците носят специални обувки с високи токове

18.07.2008


Политиците носят специални обувки с високи токове

Високите токове в мъжките обувки бележат истинска тенденция в политиката. Държавници като Никола Саркози и Силвио Берлускони са рекламни лица на обувките с токове за повдигане, направени по поръчка при майстори на обувката.

Най-известните италиански производители на обувки по мярка казват, че сред клиентите им присъстват многобройни политици от цял свят, но че в никакъв случай не биха назовали имената им.

Между 5 и 7 сантиметра е обикновено повдигнатата отвътре подметка, благодарение на която се повдига и мъжкото самочувствие на носещия я политик. "Какъв е проблемът, ако даден мъж се чувства по-добре с вътрешна "поддръжка". Важното е да не се вижда, така че това е въпрос на пропорции", казва известният производител на обувки по мярка Силвано Латанци.

Според Силвано Латанци, чиито обувки достигат цена 35 000 евро, при Берлускони би трябвало да се преправи всичко, тъй като бият прекалено на очи "повдигнатите" му обувки.

"Мнозина идват при мен - американски, японски политици, но не бих казал имената им, дори да ме измъчват", твърди Латанци. Неговата фирма произвежда само 4000 чифта обувки годишно. Купената от него фирма Gatto, която също прави ексклузивни обувки, произвежда максимум по 300 чифта на година.

Според Николо Ричи, главен изпълнителен директор на Stefano Ricci, обувките във фирмата му се правят само по специална поръчка. "Да повдигнеш дадена обувка значи да я моделираш по специален начин, давайки й нови пропорции. Понякога може да става въпрос само за стелките. Във всички случаи обаче ги подплатяваме с крокодилска кожа, която осигурява специфичен комфорт на стъпалото", твърди Ричи.

Повдигнатите мъжки обувки се правят винаги само на ръка и никога индустриално, тъй като всеки процес трябва да бъде изпипан до последния детайл. "Навремето дизайнерът Валентино даде идеята за реализирането на мъжка бота с ток от 75 мм. На мен ми изглеждаше прекалено, но Валентино твърдеше, че ще има страхотен успех. Такъв обаче не последва. Днес сред особено успешните ни модели е този с повдигната вътрешна стелка от 4 см. Увеличава височината на мъжа, без никой да усети това", казва Диего Росети от известната марка обувки Fratelli Rossetti.

Алберто Морети от Arfango обаче не одобрява модата на високите мъжки токове. "Важните хора с власт нямат нужда да си слагат токове. Това е въпрос на стил. Мъжът, който е шик и чаровен никога не би държал подобни обувки в гардероба си", убеден е Морети. Prontosofia.com

  Контакти  |  За реклама  |  Условия за ползване  |  Platinum  |copyright © 2010 TopModel.bg